Sıcaklıkların 9 derece birden düştüğü Samsun’da yağmurun da etkisiyle havalar serinledi. Yağışlı havanın etkisine giren Samsun’da montları giyme zamanı geldi.
Samsun’da Ekim ayının ilk yarısında sıcaklıklar ortama 27 derecede seyretti. Hafta başı itibarıyla yağmurlu havanın etkisine giren Samsun’da sıcaklıklar mevsim normallerine döndü. Bugünden itibaren etkili olacak soğuk hava dalgasının yanı sıra hafta boyunca sağanak yağışların il genelinde etkili olması tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Samsun’un 1 haftalık genel hava durumunu kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan verilere göre Samsun’da hafta boyunca sağanağın etkili olması ve sıcaklıkların gündüz 18, gece ise 11 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Ayrıca Samsun’un doğu ilçeleri de dahil olmak üzere Doğu Karadeniz’de şiddetli yağışların etkili olacağı tahmin edildiğinden vatandaşlara uyarılar yapıldı.


Samsun’da montlar gardıroplardan çıkıyor
Tünelde feci kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Artvin’de tünelde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 26 yaşındaki Asım Özdemir yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.
Artvin’in Borçka ile Murgul ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki tünelde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Dün gece saatlerinde yaşanan kazada, R. Kumaş idaresinde ki 08 ABK 961 plakalı otomobil ile Asım Özdemir (26) idaresindeki motosiklet çarpıştı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet sürücüsü Asım Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Kazada otomobilde bulunan R. Kumaş (73) E. Kumaş (71) ise yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Asım Özdemir’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürüldü.
Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

