Samsun’da mobilya imalathanesinde yangın - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da mobilya imalathanesinde yangın

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bir mobilya imalathanesinde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. İş yerinde büyük çapta hasar oluştu.

Kirazlık Mahallesi Sahil Caddesi, Örnek Sanayi Sitesi’nde, çocuk ve genç odaları üzerine üretim yapan Yunus Özer’e ait Deraks adlı mobilya imalathanesinde saat 05.00 sıralarında yangın çıktı. İş yerinin 2’nci katında çıktığı tespit edilen yangında alevler binayı sardı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında büyük çapta maddi zarar meydana geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ertan Özcan, “Yangın haberini alır almaz harekete geçtik. İlkadım, Bafra ve Çarşamba Bölge İtfaiye Amirliğine bağlı araç ve personel takviyesiyle yangına müdahale ettik. İki saat süren müdahale sonrası yangını kontrol altına alıp söndürdük. Yangının çıkış sebebini araştırıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
minik kanatlarin havlimani heyecani XMXhkKRq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

’Minik kanatlar’ın havlimanı heyecanı

Kastamonu Ünivetsitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencileri, ‘Minik Kanatlar Havalimanında’ adlı projeleri kapsamında köy okulunda eğitim gören öğrencilere havaalanını gezdirdi. Tesisleri ve yolcu uçağını gezen küçükler, büyük heyecan yaşadı.

Kastamonu Ünivetsitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencileri,, ’Sosyal Sorumluluk Kampanyaları’ dersi kapsamında, etik sorumluluk bilinci ile ‘Minik Kanatlar Havalimanında’ projesini hayata geçirdi. Kayı İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerine beklemedikleri bir sürpriz yapan üniversite öğrencileri, Kastamonu Havalimanı’na gezi organize etti. Sabah erken saatlerde okula giden üniversiteliler, okul yönetiminin belirlediği sayıda ’Minik kanatlar’ı otobüsle alarak havalimanına götürdü. Burada havalimanı yetkileri tarafından karşılanan öğrencilere, yolcu işlemler, uçakların iniş ve kalkış süreçleri, genel havacılık konuları hakkında bilgilendirme yapıldı. Tesisi gezen küçükler, aynı zamanda sefer için bekleyen bir yolcu uçağının da içini görme fırsatı buldular. Uçakların iniş kalkışlarını yakından gözlemleyen küçükler, duydukları heyacanı üniversiteli büyükleri ve öğretmenleri ile paylaştı.

Gezi sonrası okulda eğlence vakti

Havalimanı gezisinin ardından öğrenciler tekrar Kayı İlköğretim Okulu’na ulaştırıldı. Burada çeşitli sosyal ve eğitsel faaliyetler gerçekleştirildi. Yakar top, sandalye kapmaca gibi fiziksel ve sosyal gelişimi destekleyen grup oyunları oynayan çocuklar, çarşaf boyama, parmak boyası ve kum boyama gibi sanatsal etkinliklere de katıldı. Etkinlik sonunda içerisinde çeşitli kırtasiye malzemeleri bulunan baskılı çantalar öğrencilere hediye edildi.

Gerçekleştirilen bu proje ile öğrencilerin hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşama, havacılık alanına yönelik farkındalıklarını artırma ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın amaçlandığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin