Samsun’da kavşakta dolmuş minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
Kaza, Samsun’un Atakum ilçesi Çakırlar Yalı Mahallesi Atatürk Bulvarı Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu kavşağında saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mahmut S. idaresindeki 55 M 5716 plakalı dolmuş minibüs, kavşakta yolu karşıya geçmek isteyen Songül T. yönetimindeki 34 RP 0751 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Songül T. ile minibüste bulunan 4 yolcu yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Samsun’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Karabük’te Mahalle temizliği etkinliği düzenlenecek
Karabük’te çevre bilincini artırmak ve mahallelerin daha temiz bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla Dünya Çevre Günü kapsamında temizlik etkinliği düzenlenecek.
“Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik, 5 Haziran Cuma günü saat 15.00’te başlayacak. Vatandaşların yoğun katılımının beklendiği organizasyonda gönüllüler, mahalle genelinde çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturacak.
Etkinliğin buluşma noktası ise 5000 Evler Mahallesi’nde bulunan Has Bahçe Sosyal Tesisleri olarak belirlendi. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikte çocuklar, gençler ve yetişkinler birlikte çevre temizliği yaparak hem yaşadıkları mahalleye katkı sunacak hem de çevre duyarlılığı konusunda örnek bir davranış sergileyecek.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, temiz bir çevrenin sadece belediyenin değil, tüm şehrin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dünya Çevre Günü, bizlere emanet olan doğayı ve yaşam alanlarımızı korumamız gerektiğini hatırlatan çok müstesna bir gün. Biz de Karabük Belediyesi olarak bu anlamlı günü sadece teoride bırakmıyor, sahaya inerek eyleme dönüştürüyoruz. ‘Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz!’ diyerek tüm hemşehrilerimizi, yediden yetmişe bu temizlik hareketinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Amacımız, evimiz olarak gördüğümüz Karabük’ümüzü yarınlara çok daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şekilde miras bırakmaktır”

