Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2023 20:12 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da metrekareye 103 kilo yağış düştü, kent sel sularıyla doldu

Samsun’da metrekareye 103 kilo yağış düşmesi sonucu kenti sel vurdu. Sel nedeniyle ana yollar ve caddeler göle döndü, hayat felç oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinden Samsun’a sağanak uyarısı yapılmıştı. AFAD’dan da kentte yaşayanlara ikaz niteliğinde önlem alınması konusunda bildiri gönderildi. Samsun’da gece saatlerinden beri tesirli olan sağanak sabah saatlerinde sele dönüştü. Yüksek bölgelerden gelen sel suları İlkadım ve Canik ilçelerini sular altında bıraktı.

İlkadım’da gece saatlerinden sabah saat 06.00’ya kadar metrekareye tam 103 kilo yağış düştü. Sabah 06.00’dan sonra da tesirini azaltmayan sağanak merkezde hayatı felç etti. Sel suları nedeniyle birçok yolda çökme meydana geldi. Yerinden çıkan asfalt ana arterlerin birçoğunu kapatırken araçlar yollarda mahsur kaldı. Sel suları cadde ve sokakların yanı sıra iş yerleri ve bodrum katlarını bastı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren su basan mesken ve işyerlerini tahliye etmek için uğraştı.

Kuvvetli sağanak Atakum ilçesini de vurdu. Çok sayıda bodrum katını su bastı. Kentte kuvvetli sağanak tesirini sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
1c1563a5 96d9 4649 ab76 f596d9471327
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Haziran, 2026 12:36 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te vatandaşlar milli maç heyecanını dev ekranda yaşadı

Karabük’te vatandaşlar, sabahın erken saatlerine rağmen Yenişehir Yazlık Sineması’nda kurulan dev ekranda milli maç heyecanını birlikte yaşadı.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında vatandaşlar, Türkiye-Avustralya karşılaşmasını izlemek için Yenişehir Yazlık Sineması’nda bir araya geldi. Karşılaşmayı takip etmek üzere her yaştan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla ve formalarıyla dev ekranın kurulduğu alana geldi. Sabahın ilk saatlerine rağmen oluşan kalabalık, milli maç heyecanın duygusunu yaşadı.

Maçın Türkiye saati ile erken saatlere gelmesi sebebiyle annesinin kucağında uyuyan çocuklar da kameralara yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin