Samsun’un yüksek kesimlerinde sarı, mor, kırmızı, turuncu ve kahverengi tonlarına bürünen ağaçlar ortaya masalsı görüntüler çıkardı.
Sonbaharda ağaçlarda oluşan renk cümbüşü göz alıcı güzellikleriyle görenleri büyülüyor. Atakum ilçesi Özören ve Kayagüney Mahallerinin olduğu mevkide bulunan ormanlık alanlardaki ağaçlar rengarenk görüntüsüyle görenleri hayran bırakıyor. Doyumsuz manzaralar oluşturan rengarenk gürgen, meşe, kavak ağaçları sonbaharın en güzel halini yansıtıyor. Sis bulutunun da etkili olduğu ormanlık alanlar tabloyu andırıyor.
Bölgeyi ziyaret eden bazı üniversite öğrencileri büyüleyici sonbahar manzarası karşısında fotoğraf çektirerek bu eşsiz manzarayı kaydettiler.


Samsun’da masalsı sonbahar: Tablo gibi görüntüler
KARABÜK KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR
Hayvan pazarı Cuma günü açılıyor, ücretsiz servis hizmeti başlıyor, mezarlıklar temizleniyor
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karabük’te hazırlıklar hız kazandı. Karabük Belediyesi, vatandaşların bayramı huzurlu, sağlıklı ve düzenli bir ortamda geçirebilmesi amacıyla şehir genelinde kapsamlı çalışma başlattı. Mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaları sürerken, kurban satışlarının yapılacağı hayvan pazarında da son hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Belediye ayrıca vatandaşların kurban satış alanına rahat ulaşabilmesi için ücretsiz servis hizmeti sunacağını duyurdu.
MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIRLANIYOR
Bayram öncesinde özellikle kabir ziyaretlerinde yoğunluk yaşanması beklenirken, belediye ekipleri şehir genelindeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ot biçme, çevre düzenlemesi, yabani ot temizliği ve genel bakım işlemleri aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için tüm hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.
KURBAN SATIŞLARI TEK NOKTADA YAPILACAK
Bu yıl kurbanlık satışlarının yalnızca Yenice yolu üzerindeki, Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanındaki Hayvan Pazarı’nda yapılacağı açıklandı. Belediye, belirlenen alan dışında kurbanlık satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini duyurdu.
Kurallara aykırı şekilde satış yapan kişi ve işletmelere, belediye zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Yetkililer, uygulamanın hem şehir düzenini korumak hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.
VETERİNER EKİPLERİ SAHADA OLACAK
Hayvan Pazarı’nda satışa sunulacak kurbanlıkların sağlık kontrolleri de belediye ekipleri tarafından titizlikle gerçekleştirilecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanların sağlık durumunu, hijyen şartlarını ve satış alanındaki genel düzeni sürekli denetleyecek.
Belediye yetkilileri, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını temin edebilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurguladı.
ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERİLECEK
Karabük Belediyesi, vatandaşların kurban satış alanına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz servis uygulamasını da hayata geçiriyor. Ücretsiz servisler 22 Mayıs 2026 Cuma günü başlayıp Arefe gününe kadar devam edecek. Ücretsiz servisler eski Balık Pazarından kalkacak. Gidiş servisleri 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde düzenlenecek. Dönüş servisleri ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 17.15 saatlerinde vatandaşlara hizmet verecek.

