blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da kuvvetli rüzgar

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge İddia ve İhtar Merkezi, Samsun’un kuzey kesitleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına ihtarında bulundu.
Yapılan son değerlendirmelere nazaran; Samsun etraflarında kuzey ve kuzey batılı istikametlerden esen rüzgarın, 15 Nisan Salı günü(bugün) Atakum, 19 Mayıs, Bafra, Alaçam, Kavak ve Yakakent ilçelerinde tesirini artırarak fırtına halinde eseceği iddia ediliyor. Rüzgarın, saatte 40 ila 70 kilometre, yüksek bölümlerde ise yer yer 80 ila 90 kilometre süratle esmesi bekleniyor.
Meteoroloji yetkilileri; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve önlemli olmaları konusunda uyardı. Fırtınanın, 15 Nisan saat 11.30 ile 21.00 ortasında tesirli olması varsayım ediliyor.
Öte yandan, Karadeniz’de sert esen rüzgara karşı da gemiler konum aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Aralık, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kar birikintileri iş yerlerinin sundurmalarını çökertti

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, sanayi sitesinde bulunan iş yerlerine ait sundurmalar yoğun kar birikimi nedeniyle çöktü. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Safranbolu Sanayi Sitesi’nde meydana gelen olayda, iş yerlerinin önünde bulunan sundurmalar, çatılarda biriken karın ağırlığını taşıyamayarak çöktü.
Çökmeden sadece 10 saniye önce bir esnafın, dükkanına girmesi ihtimali bir facianın önüne geçti.
O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Görüntülerinde, esnafın dükkana girdikten sonra kadrajdan çıktığı ve yaklaşık 10 saniye sonra sundurmanın çöktüğü anlar yer aldı.
Çökme sonucu maddi hasar oluşurken diğer esnaflarda çatılardaki kar birikintilerini temizlemek için çalışma başlattı.
Çayevi işletmecisi Ramazan Hamza (55), temizledikleri çatının aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle yeniden karla dolduğunu belirtti.
Hamza, 10 saniyeyle canını kurtardığını belirterek, tek sevinçlerinin hiç kimseye zarar gelmemesi olduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin