Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge İddia ve İhtar Merkezi, Samsun’un kuzey kesitleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına ihtarında bulundu.
Yapılan son değerlendirmelere nazaran; Samsun etraflarında kuzey ve kuzey batılı istikametlerden esen rüzgarın, 15 Nisan Salı günü(bugün) Atakum, 19 Mayıs, Bafra, Alaçam, Kavak ve Yakakent ilçelerinde tesirini artırarak fırtına halinde eseceği iddia ediliyor. Rüzgarın, saatte 40 ila 70 kilometre, yüksek bölümlerde ise yer yer 80 ila 90 kilometre süratle esmesi bekleniyor.
Meteoroloji yetkilileri; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve önlemli olmaları konusunda uyardı. Fırtınanın, 15 Nisan saat 11.30 ile 21.00 ortasında tesirli olması varsayım ediliyor.
Öte yandan, Karadeniz’de sert esen rüzgara karşı da gemiler konum aldı.


Samsun’da kuvvetli rüzgar
Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı
Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda 3 aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.
Kaza, Ünye Çevre Yolu üzerindeki Yunus Emre Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ordu istikametinden Samsun yönüne seyir eden Cihan Başaran (52) yönetimindeki 34 CHA 716 plakalı hafif ticari araç, yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görünce yaralılara yardım etmek isteyen Mehmet Gölkem Ustaoğlu, 52 AFP 990 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park etti. Bu sırada aynı yönde seyreden Murat Aksu yönetimindeki 34 BHR 40 plakalı otomobil de yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak park halindeki minibüse çarptı. 3 aracın karıştığı kazada hafif ticari araç sürücüsü Cihan Başaran ile araçta yolcu olarak bulunan Nermin Başaran ve Recai Güven ile otomobilde bulunan Bahar Aksu, Zümra Aksu ve Serra Aksu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ünye ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Serra Aksu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol normale döndü.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

