Reklam
Reklam

Samsun’da kuvvetli rüzgar

samsunda kuvvetli ruzgar g27X75uQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge İddia ve İhtar Merkezi, Samsun’un kuzey kesitleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına ihtarında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere nazaran; Samsun etraflarında kuzey ve kuzey batılı istikametlerden esen rüzgarın, 15 Nisan Salı günü(bugün) Atakum, 19 Mayıs, Bafra, Alaçam, Kavak ve Yakakent ilçelerinde tesirini artırarak fırtına halinde eseceği iddia ediliyor. Rüzgarın, saatte 40 ila 70 kilometre, yüksek bölümlerde ise yer yer 80 ila 90 kilometre süratle esmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve önlemli olmaları konusunda uyardı. Fırtınanın, 15 Nisan saat 11.30 ile 21.00 ortasında tesirli olması varsayım ediliyor.

Öte yandan, Karadeniz’de sert esen rüzgara karşı da gemiler konum aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

CHP’li eski İl Başkanlarından ortak açıklama

UST MANSETCHPli eski Il Baskanlarindan
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Haziran, 2026 15:05 tarihinde yayınlandı
0 0

“Partimizi kayyumlar değil, üyelerimiz yönetir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük teşkilatında geçmiş dönemlerde il başkanlığı görevini üstlenen Adnan Yüce, İsmail Yılmaz, Erdoğan Dinçel, Bayram Karadağ, Abdullah Çakır, Hasan Öztürk, Suat Atalay ve Zeki Karadayı, son günlerde kamuoyunda tartışılan “mutlak butlan” kararına ilişkin ortak bir açıklama yaptı.

Eski il başkanları, söz konusu girişimlerin hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığını savunarak, bunun CHP’nin kurumsal yapısına ve Türkiye demokrasisine zarar vereceğini ifade etti. Açıklamada, CHP’nin son seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi konumuna yükseldiğine dikkat çekilerek, yaşanan sürecin partinin iktidar yürüyüşünü engellemeye yönelik bir hamle olduğu öne sürüldü.

Ortak açıklamada, demokratik siyasetin kişisel hesaplar üzerinden değil, parti tüzüğü, üyelerin iradesi ve hukukun temel ilkeleri doğrultusunda yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Olağan süreçlerle alınmış kararların ve örgütlerin ortaya koyduğu ortak iradenin yok sayılmasına yönelik girişimlerin demokrasiye zarar verdiği belirtilerek, bu durumun kamuoyunda gereksiz tartışmalara yol açtığı kaydedildi.

Eski il başkanları, CHP’nin enerjisini geçmişe dönük hukuki tartışmalara harcamak yerine toplumun gerçek sorunlarına odaklanması gerektiğini ifade etti. Açıklamada, “Mutlak butlan” üzerinden yürütülen girişimlerin ülkeye, ekonomiye, partiye ve örgütlere zarar verdiği savunularak, tüm partililer birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmeye çağrıldı.

Genel Başkanın liderliğinde sağduyunun hakim olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ülkenin en köklü siyasi partilerinden biri olduğu hatırlatıldı.

Açıklamanın sonunda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin kurtarıcısı ve Cumhuriyet’in kurucusu büyük bir parti olduğu belirtilerek, “Partimizi kayyumlar değil, üyelerimiz, delegelerimiz ve onların seçtikleri yönetir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin