Reklam
Reklam
samsunda kruvaziyer turizmi 44 sefer ile 57 bin turist daha gelecek IlacaTGm jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da kruvaziyer turizmi: 44 sefer ile 57 bin turist daha gelecek

Samsun’da 2024 yılı turizm sezonu kruvaziyer turizmi kapsamında planlanan toplam 44 sefer ile yaklaşık 57 bin turist daha Samsun’u ziyaret edecek.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Samsun’da 2024 yılı turizm sezonu kruvaziyer turizmi açısından hızlı başladı. Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında Rus bandıralı Astoria Grande kruvaziyer gemisi Samsun’a beş sefer demir attı. Her seferde yaklaşık bin 300 Rus turist Samsun Limanına ayak bastı. Önümüzdeki süreçte planlanan toplam 44 sefer ile yaklaşık 57 bin turist Samsun’u ziyaret edecek.

Konaklama planları yapılıyor

Genellikle perşembe günleri Samsun’a gelen Astoria Grande yolcuları hem Samsun’u hem de tur programına dahil edilen Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nu ilgiyle geziyor. Önümüzdeki yıldan itibaren de turistlerin Samsun’da konaklaması için planlama yapılıyor.

Tur operatörlerinden alınan bilgiye göre, Rus turistler Samsun’daki alışveriş mekanlarında giyim, ayakkabı, züccaciye ve ev tekstili mağazalarında her türlü ürünü bulabiliyorlar. Şehrin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve özellikle esnafın hoşgörüsünden oldukça memnun olduklarını belirtiyorlar. Kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyleyen Rus misafirler, Samsun’un kruvaziyer rotalarında bulunmasını tercih ediyorlar. Bol bol alışveriş yapan turistler plajlarda denize girmeyi de ihmal etmiyorlar. Coğrafi işaretli Bafra pidesi, Çarşamba pidesi ve nokul gibi gastronomi zenginliklerimizin tadına bakan Ruslar, restoran işletmelerine büyük ilgi gösteriyorlar. Halkın hoşgörülü ve misafirperver davranışlarından çok memnun kalan turistler, ülkelerine döndüklerinde Samsun’un adeta birer tanıtım elçisi gibi davrandıklarını söylüyorlar.

Şehirdeki ticari işletmeler ve sektör de bu durumdan oldukça memnun. Seferlerin arttırılarak devamını istiyorlar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
swa 5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Mayıs, 2026 13:26 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da mezarlılar temizleniyor

Safranbolu Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu ve temiz bir ortamda gerçekleştirebilmeleri amacıyla mezarlıklarda kapsamlı temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışması başlattı.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, koordineli bir şekilde şehir mezarlığında hummalı bir çalışma yürütüyor.

Ziyaretçilerin mağduriyet yaşamaması için yürütülen çalışmalar kapsamında, mezarlık genelinde yabani ot biçme ve temizlik işlemleri gerçekleştirildi.

Ekipler, aziz şehitlerimizin kabirlerini de unutmadı. Şehitliklerde yürütülen özel çalışmalarda, şehitlerin kabirlerinin bakımları özenle yapılarak çiçeklendirme işlemleri tamamlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan ortak açıklamada; Bayram arifesinde ve bayram süresince yoğunlaşacak kabir ziyaretlerinin sorunsuz geçmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüleceği belirtilirken tüm vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir Kurban Bayramı geçirmesi temennisinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin