Reklam
Reklam
samsunda kruvaziyer turizmi 44 sefer ile 57 bin turist daha gelecek IlacaTGm jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da kruvaziyer turizmi: 44 sefer ile 57 bin turist daha gelecek

Samsun’da 2024 yılı turizm sezonu kruvaziyer turizmi kapsamında planlanan toplam 44 sefer ile yaklaşık 57 bin turist daha Samsun’u ziyaret edecek.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Samsun’da 2024 yılı turizm sezonu kruvaziyer turizmi açısından hızlı başladı. Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında Rus bandıralı Astoria Grande kruvaziyer gemisi Samsun’a beş sefer demir attı. Her seferde yaklaşık bin 300 Rus turist Samsun Limanına ayak bastı. Önümüzdeki süreçte planlanan toplam 44 sefer ile yaklaşık 57 bin turist Samsun’u ziyaret edecek.

Konaklama planları yapılıyor

Genellikle perşembe günleri Samsun’a gelen Astoria Grande yolcuları hem Samsun’u hem de tur programına dahil edilen Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nu ilgiyle geziyor. Önümüzdeki yıldan itibaren de turistlerin Samsun’da konaklaması için planlama yapılıyor.

Tur operatörlerinden alınan bilgiye göre, Rus turistler Samsun’daki alışveriş mekanlarında giyim, ayakkabı, züccaciye ve ev tekstili mağazalarında her türlü ürünü bulabiliyorlar. Şehrin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve özellikle esnafın hoşgörüsünden oldukça memnun olduklarını belirtiyorlar. Kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyleyen Rus misafirler, Samsun’un kruvaziyer rotalarında bulunmasını tercih ediyorlar. Bol bol alışveriş yapan turistler plajlarda denize girmeyi de ihmal etmiyorlar. Coğrafi işaretli Bafra pidesi, Çarşamba pidesi ve nokul gibi gastronomi zenginliklerimizin tadına bakan Ruslar, restoran işletmelerine büyük ilgi gösteriyorlar. Halkın hoşgörülü ve misafirperver davranışlarından çok memnun kalan turistler, ülkelerine döndüklerinde Samsun’un adeta birer tanıtım elçisi gibi davrandıklarını söylüyorlar.

Şehirdeki ticari işletmeler ve sektör de bu durumdan oldukça memnun. Seferlerin arttırılarak devamını istiyorlar.

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda dereye dusen kisiyi arama calismalari suruyor yZ49A2IC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.

Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin