Reklam
Reklam
SAFRAN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mart, 2025 10:01 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da Köye Telsiz Sistemi Kuruldu Safranbolu ile Görüşüldü

 Samsun’un Canik ilçesinde kırsal mahallede yaşayan İlyas Çetin, kurduğu telsiz sistemi ile dünyanın her yeri ile iletişim kurabildiğini söyledi.

Samsun Radyo Amatörleri Hava ve Doğa Sporları Derneği (SAMRAD) Başkanı İlyas Çetin, Üçpınar Mahallesi’ndeki evinde hobi amaçlı bir telsiz sistemi kurdu. 18 bin kilometre mesafeye kadar insanlarla iletişime geçebilen bir telsiz sistemi kurduğunu belirten Çetin, yaptığının tamamen kanunlara uygun olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Vekili ve Canik Kaymakamı Şeref Aydın ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlyas Çetin’i evinde ziyaret etti. Evine konuk ettiği Başkan Sandıkçı ve Kaymakamı Aydın’a telsiz sistemini anlatan Çetin, kurduğu sistemle dünyanın her yeri ile iletişime geçebildiğini ifade etti.

Çetin, telsiz ile Başkan Sandıkçı’yı Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki vatandaşlarla görüştürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin