Samsun’da kopya düzeneğiyle motorlu taşıt sınavına giren 3 kişi polis tarafından suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Çarşamba ilçesi bugün saat 10:00’da düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sınavı’nda kopya girişimi tespit edildi. Elektronik cihazlarla dışarıdan yardım almak üzere özel olarak tasarladığı kopya düzeneğiyle sınava girmeye çalışan A.S.(30), sınav sırasında fark edilerek polis tarafından suçüstü yakalandı.
Yapılan inceleme ve aramalarda şahsın yanı sıra bu düzenekte rol alan organizatör N.E.(42) ve M.S (22) de polis tarafından gözaltına alındı.
Göztına alınan şahısların üst ve eşyalarında yapılan aramalarda, sınavda kopya çekmek amacıyla kullanılan 2 adet mikro casus kulaklık, 4 adet mikro casus kulaklık pili, 2 adet kamufle edilmiş yaka kamerası, 1 adet mobil wifi cihazı, 2 adet mobil aktarım cihazı, 5 adet cep telefonu, 1 adet powerbank, 3 adet şarj kablosu, 1 adet cımbız ve 1 adet flash bellek ele geçirildi.
Yakalanarak gözaltına alınan 3 kişi hakkında, “ÖSYM Hizmetleri Hakkında Kanuna Muhalefet” suçundan adli işlem başlatıldı.


Samsun’da kopya düzeneğiyle ehliyet sınava giren 3 kişi suçüstü yakalandı
Kastamonu’da alev alev yanan jimnastik salonuna yıldırımın düşme anı kamerada
Kastamonu’da küle dönen jimnastik salonuna yıldırımın düştüğü anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, akşam saatlerinde Kuzeykent Mahallesi Kamil Demircioğlu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait jimnastik salonuna yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle çıkan yangında salon kullanılmaz hale geldi. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, jimnastik salonunun bitişiğinde bulunan binalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yıldırımın jimnastik salonuna düştüğü ve ardından yangının başladığı anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu görüntülendi. Görüntülerde yıldırımın binaya isabet ettiği görülüyor. Yıldırım düştükten kısa süre sonra salonun üzerini kapatan çadırın tutuşmasıyla yangının başladığı görüldü.

