Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da kasaplara denetim

Samsun’un İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki kasapları denetledi. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlçe halkımızın sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerimizi sıklaştırdık” dedi.

İlkadım halkının güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşması amacıyla İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde denetimlerini arttırdı. Ekipler, gıda üretimi yapan işletmelerin denetimini titizlikle yaparken, bir yandan da kasaplarda hijyen, tazelik ve etiket-fiyat denetimi gerçekleştirdi. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, denetimlerin kapsamlı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Halk sağlığının her zaman öncelik olduğunu vurgulayan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Samsun’un ticari ve ekonomik potansiyeli en yüksek ilçesi İlkadım’da, işletmelerimizin denetimlerini sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetimleri titizlikle sürdürmek, belediyemizin asli görevlerindendir. İlkadım Belediyesi olarak, ilçe halkının sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerimizi sıklaştırdık. Bu kapsamda, zabıta ekiplerimiz ilçemizde bulunan kasaplarda; ürünlerin tazeliği ve saklama koşulları, hijyen kurallarına uygunluk ve yasal etiket ve fiyat bilgileri denetimi gerçekleştirdi. Amacımız, gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygunluğu sağlamaktır. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için bilimsel temellere dayalı kapsamlı denetimlerimize aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s2 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 13:54 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’da çöken yolda inceleme başlatıldı

Eskipazar ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, Tamışlar Köyü Emiroğlu Mahallesi’nde sel ve yol çökmesine neden oldu. Sel sularının yol altındaki dolguyu boşaltması sonucu asfalt köy yolunda büyük hasar meydana geldi.

Olayın ardından bölgeye giden Karabük Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, Kübra Ustaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Avcı ile İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Bağçe ve Tuncer Başkaya bölgede incelemelerde bulundu.

Heyet, olay yerinde Jandarma ekiplerinden alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi alırken, AFAD ve İl Özel İdaresi ekiplerinin yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatacağı bildirildi.

Eskipazar Kaymakamı Kübra Ustaoğlu, yağışların etkisini azaltmasının ardından yol onarım çalışmalarına hızla başlanacağını ifade ederek, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını söyledi. Ustaoğlu ayrıca Emiroğlu Mahallesi’ne ulaşım için alternatif yol bulunduğunu belirterek, vatandaşlara sağanak yağış ihtimaline karşı dere yatakları ile hasar gören yollardan uzak durmaları yönünde uyarıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin