Samsun’da polis tarafından kaçak tütün mamulleri ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bafra, Atakum ve İlkadım ilçelerinde gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonlarında büyük miktarda kaçak ürün ele geçirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda 44 bin 600 adet makaron, 23 bin 600 adet doldurulmuş makaron sigara, 2 adet sigara sarma makinesi, 49 kilogram kaçak tütün, 100 paket gümrük kaçağı sigara ve 2 adet gümrük kaçağı akıllı cep telefonu ele geçirildi. Olayla 5 kişi gözaltına alındı.


Samsun’da kaçak tütün mamulleri ele geçirildi
Safranbolu’da ormancılık faaliyetleri ve yatırımlar incelendi
Karabük Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında devam eden ormancılık faaliyetleri ile yatırım çalışmalarını yerinde inceleyerek çeşitli denetimlerde bulundu.
Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar ve Osman Araz’ın yanı sıra Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak ile İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Eyüp Ünaldı’nın da katıldığı program, Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısıyla başladı.
Toplantıda 2026 yılı ormancılık faaliyetleri, yatırım programları, üretim çalışmaları, genç meşcere bakımları, orman yolu çalışmaları ve yangınlara hazırlık konuları ele alındı.
Program kapsamında Karapınar Orman Emval Deposunda incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Halil Oflu, emval standardizasyonunun titizlikle yürütülmesinin önemine dikkat çekti. İş sağlığı ve güvenliği kurallarına eksiksiz uyulması gerektiğini vurgulayan Oflu, sınıflı emval üretiminin artırılması ve orman ürünlerinin ekonomik değerinin en üst seviyeye çıkarılmasının önemine değindi. Üretimde kalite ve standardizasyonun ülke ekonomisine sağlanan katkının temel unsurlarından biri olduğunu ifade eden Oflu, çalışanlara kazasız ve verimli bir sezon temennisinde bulundu.
Daha sonra orman yolu yapım ve büyük onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Oflu, orman yollarının ormancılık faaliyetlerinin temel altyapısını oluşturduğunu belirterek, yangınla mücadeleden üretime, koruma faaliyetlerinden kırsal kalkınmaya kadar birçok alanda ulaşım ağının kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Çalışmaların planlanan program doğrultusunda, kaliteli ve sürdürülebilir bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini kaydetti.
Genç meşcere bakım çalışmalarını da inceleyen Oflu, sahada görev yapan personelle bir araya gelerek motivasyon mesajları verdi. Oflu, “Başarıya ulaşmak için konfor alanımızdan çıkmak zorundayız. Bizim hızımız, sahada çalışan arkadaşlarımızın hızı kadardır. Hep birlikte çalışarak yıllık programlarımızı eksiksiz yerine getireceğiz. Ürettiğimiz her orman ürünü ve gerçekleştirdiğimiz her ihracat, ülkemize döviz olarak geri dönmekte ve milli ekonomimize katkı sağlamaktadır” dedi.
İncelemeler kapsamında Kızlar Kayası mevkisinde yapılması planlanan Yangın Gözetleme Kulesi alanını da ziyaret eden Oflu, yangınlara erken müdahale ve etkin gözetlemenin orman varlığının korunmasında hayati önem taşıdığını belirtti. Teknolojik altyapının güçlendirilmesine yönelik yatırımların aralıksız sürdürüleceğini ifade etti.
Programın son bölümünde ise geçen yıl meydana gelen orman yangınının başlangıç noktası olan Üçbaş Köyü mevkisinde yürütülen Zarar Tespit ve Ağaçlandırma (ZOAT) ile Yangın Sonrası Orman Alanlarının Rehabilitasyonu (YOAT) çalışmalarını inceleyen Oflu, yangından etkilenen alanların yeniden yeşertilmesi için özveriyle çalışan personele teşekkür etti.
“Yeşil Vatan’ı korumak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde emanet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diyen Oflu, yangın sonrası rehabilitasyon çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

