Samsun’da düzenlenen operasyonda 789 adet çeşitli periyotlara ilişkin sikke ve 98 adet tarihi eser niteliğinde nesne ele geçirildi.
Edinilen bilgiye nazaran, İlkadım ilçesinde jandarma takımları kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışmada M.Y. (48) isimli şahsın iş yerinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaştı. Vilayet Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Jandarma Kabahat Araştırma Timi (JASAT) ve İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı gruplarınca baskın yapılan adreste yapılan aramada, 789 adet çeşitli periyotlara ilişkin sikke ve 98 adet tarihi eser niteliğinde nesne ele geçirildi. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.


Samsun’da jandarmadan tarihi eser operasyonu
Karabüklü öğrencilerden Türkiye dereceleri
Karabüklü öğrenciler, farklı branşlarda düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle büyük gurur yaşattı. Boks, Wushu Kung Fu, duatlon ve tekvando branşlarında mücadele eden öğrenciler önemli başarılara imza attı.
Gençler A Türkiye Boks Şampiyonası’nda, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Kızıltoprak Türkiye şampiyonu olurken, Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Diktepe ise Türkiye üçüncüsü oldu.
Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü sporcular dikkat çekti. Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Cemal Taşbaş, 90 kilogram kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi Berra Narin Ataman, 70-85 kilogram kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Vesilenur Yücel 65-70 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti. Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencisi Irmak Taşbaş ise 52 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.
Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Çaycuma Duatlonu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü öğrenciler başarılı sonuçlar aldı. Emek Ortaokulu öğrencisi Yiğit Ömer Yılman, M3 Erkek kategorisinde Türkiye birincisi olurken, TED Karabük Koleji öğrencisi Mustafa Sarıoğlu Yıldız Erkek kategorisinde Türkiye ikinciliğini kazandı. Bahçeşehir Koleji öğrencisi Buğlem Duru, Yıldız M3 Kız kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken, Soğuksu Ortaokulu öğrencisi Poyraz Gürgen de M3 Erkek kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti.
Türkiye Tekvando Yarışması’nda ise Karabük Bahaddin Gazi İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Azra Özcan, Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.
Karabük genelinde farklı okullardan öğrencilerin elde ettiği dereceler, hem aileleri hem de eğitim camiasında büyük sevinçle karşılandı.

