Samsun’da insan ticareti ve fuhşa aracılık eden hata şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü grupları, yabancı asıllı bayanları fuhşa zorlayan, internet üzerinden ilan vererek bu suça aracılık eden ve haksız çıkar sağlayan şüphelileri tespit edip takibe aldı. Titizlikle yürütülen çalışmaların akabinde Samsun ve Denizli’de eş vakitli operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 3 kuşkulu gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden T.A. (34) isimli denetim kuralıyla hür bırakılırken, S.M.K. (45) ve D.B. (51) ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, insan ticareti ve fuhşa aracılık eden cürüm örgütlerine karşı uğraşın kararlılıkla sürdüğünü belirterek, hatalıların adalete teslim edilmesi için operasyonların devam edeceğini vurguladı.


Samsun’da insan ticareti şebekesi çökertildi
Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti
Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.
Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

