Samsun’un Havza ilçesinde iki aracın baş başa çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
Kaza, Bafra-Havza karayolu Demiryurt Mahallesi mevkisinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran. Erikbelan Mahallesi’nden Havza ilçe merkezinde seyir halinde olan Emirhan Şen yönetimindeki 55 H 7142 plakalı araba ile karşı taraftan gelen Veysel Özçelik’in kullandığı 55 ADV 340 plakalı cip çarpıştı. Çarpışmanın tesiri ile her iki araç yol kenarına savrulurken yoldan geçenler kazayı 112’ye haber verdi. Kaza bölgesine çok sayıda sıhhat, itfaiye ve jandarma grupları sevk edildi. Kazada şoförler Emirhan Şen ve Veysel Özçelik ile cipte bulunan Nezengül, Esin ve Zeynep Yurduseven ile Emine Özçelik yaralandı.
Araç içerisinde sıkışan yaralılar Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliği takımlarınca çıkarılarak olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından Havza Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Samsun’da iki araç baş başa çarpıştı: 6 yaralı
İŞKUR’dan kapsamlı saha çalışması
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürlüğü tarafından, İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında kent genelinde saha çalışması yürütüldü. Çalışmalar çerçevesinde 260 iş yeri ziyaret edilerek iş gücü piyasasına ilişkin güncel veriler toplandı.
Karabük’te gerçekleştirilen araştırmada sektörlerin mevcut durumu, işverenlerin eleman ihtiyacı, açık iş talepleri ve meslek bazlı istihdam eğilimleri detaylı şekilde incelendi. Elde edilen verilerle bölgedeki iş gücü piyasasının mevcut yapısının ortaya konulması hedeflendi.
İŞKUR yetkilileri, saha çalışmalarından elde edilen verilerin analiz edilerek rapor haline getirileceğini, bu raporların ise istihdam politikalarının geliştirilmesine katkı sunacağını ifade etti. Ayrıca işveren ile iş arayan arasındaki uyumun güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

