Samsun’da polis tarafından düzenlenen operasyonunda 884 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü takımları, İlkadım ilçesinde gerçekleştirdikleri operasyonda 884 paket gümrük kaçağı sigara elde etti. Operasyonda iki kuşkulu yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.


Samsun’da gümrük kaçağı sigara ele geçirildi
Kuzyaka’da “Kartopu Yem Karpuzu” denemesi
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu’nun Kuzyaka Köyü’nde açıkta sebze yetiştiriciliği yapan üreticileri ziyaret etti.
Ziyarete İl Müdürü Yasin Önder, Şube Müdürü Hüseyin Emre Erol ve teknik personel katıldı. Heyet, “Hasbahçem” işletmesinde üretim yapan Nihat Gökçe ve ailesiyle bir araya geldi.
Ziyaret kapsamında üreticiye bitkisel üretim ve bitki sağlığı konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Tarımsal verimliliğin artırılması ve sağlıklı üretim süreçleri üzerine değerlendirmeler yapıldı.
İLDE İLK KEZ DENENECEK ÜRÜN: “KARTOPU YEM KARPUZU”
Program kapsamında, Karabük’te ilk kez denenecek olan “Kartopu Yem Karpuzu” yetiştiriciliği için hazırlanan deneme parseli de incelendi.
Ekim öncesi yapılan kontrollerde alanın durumu değerlendirilerek üretim sürecine ilişkin teknik gözlemler paylaşıldı.
“BEREKETLİ SEZON” TEMENNİSİ
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki üreticilere başarılar dileyerek, tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılmasının önemine dikkat çekti.
Müdürlükten yapılan değerlendirmede, tüm üreticilere bereketli ve verimli bir sezon temennisinde bulunuldu.

