Samsun’da gümrük kaçağı sigara ele geçirildi - Karabük Haber Postası
samsunda gumruk kacagi sigara ele gecirildi SJ1QdbMN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Samsun’da polis tarafından düzenlenen operasyonunda 884 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü takımları, İlkadım ilçesinde gerçekleştirdikleri operasyonda 884 paket gümrük kaçağı sigara elde etti. Operasyonda iki kuşkulu yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sqsqqs
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
22 Nisan, 2026 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıldırım’dan Yöresel Ürün Sergilerine Tepki

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, son dönemde Karabük’te “yöresel ürünler” adı altında açılan sergilere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, bu etkinliklerin amacından saptığını ve denetimsiz ticaret alanlarına dönüştüğünü ifade etti.

Yıldırım, söz konusu sergilerde satılan ürünlerin önemli bir kısmının gerçek üreticilerle bağlantılı olmadığını, “al-sat” yöntemiyle piyasaya sunulduğunu belirtti. Bu durumun hem yerel üreticilere hem de esnafa zarar verdiğini vurguladı.

Ayrıca sergilerde hijyen kurallarına uyulmadığına dikkat çeken Yıldırım, ürünlerin saklama koşullarının yetersiz olduğunu ve gerekli yasal denetimlerin yapılmadığını dile getirdi. Bu eksikliklerin yalnızca ekonomik değil, halk sağlığı açısından da ciddi riskler oluşturduğunu söyledi.

Karabük esnafının vergi ödeyen, istihdam sağlayan ve şehir ekonomisine katkı sunan temel bir unsur olduğunu hatırlatan Yıldırım, dışarıdan gelen ve herhangi bir yükümlülüğe tabi olmadan faaliyet gösteren satıcıların haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

Daha önce de bu konuda uyarılarda bulunduklarını belirten Yıldırım, gelinen noktada etkin bir denetim ve yaptırım uygulanmadığını savundu.

Yıldırım, yetkililere çağrıda bulunarak ruhsatsız ve denetimsiz satış faaliyetlerinin derhal sonlandırılmasını, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerinin eksiksiz yapılmasını ve yerel esnafın haklarının korunmasını istedi.

Açıklamasının sonunda, “Karabük sahipsiz değildir” diyen Yıldırım, mevcut durumun şehirde sahipsizlik algısı oluşturduğunu belirterek, oda olarak sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekli idari ile hukuki girişimleri başlatacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin