Karabük’te geçtiğimiz yıl yangın felaketinin yaşandığı Aladağ mevkiinde, doğayı yeniden canlandırmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğinde, zarar gören alan 2.026 fidanla yeniden hayata kazandırıldı.
Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe; Karabük Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Deniz ve Karabük Orman İşletme Müdürü Cemal Bozkurt’un yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Kaleköy Köyü sınırlarında bulunan Aladağ bölgesinde gerçekleştirilen dikim çalışmalarıyla, yangında zarar gören alanın yeniden yeşertilmesi hedefleniyor. Yetkililer, ormanların korunması ve yeniden kazandırılması konusunda bilimsel planlamalar doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.
Fidan dikim etkinliğinde konuşan yetkililer, doğaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek, bu tür çalışmaların gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakma adına büyük önem taşıdığını ifade etti.
Gerçekleştirilen etkinlik, “Geleceğe nefes, yarınlara umut” mesajıyla son buldu.