Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2023 00:48 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da Gaziler Günü kutlaması

Samsun Valiliği tarafından “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle merasim düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Atatürk Anıtı ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde merasim yapıldı. Merasimde Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin çelenkleri anıta sunuldu. Hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden merasimde Samsun Valisi Orhan Tavlı, onur defterini imzaladı.

19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal ve gazi unvanlarının verildiğini, o günden itibaren de 19 Eylül’ün Gaziler Günü olarak kutlandığını tabir eden Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Hür yaşamayı, bağımsızlığını ve istikbalini canı değerine muhafazayı prensip edinen aziz milletimiz; bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur saymış, bu inanışla girdiği her çabadan zaferle çıkmıştır. Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını ve kutsal kıymetlerini korumak, savunmak için en güç şartlar dahil canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimiz milletimizin medarı iftarı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Milletimizin bekası, gazilik ve şehitlik ruhunu kazanmış kuşaklar yetiştirmekle mümkündür. Kahraman gazi ve şehitlerimizin gösterdiği fedakarlığı gelecek kuşaklarımıza aktarmak için çaba göstermeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız için hiç düşünmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor; gazilik mertebesi ile onurlanan ve hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” dedi.

Anıttaki merasimin akabinde kutlamalar Cumhuriyet Caddesi’nde devam etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Lideri Ahmet Diril’in konuşması ile başlayan merasimde şiirler okundu, İlkadım Belediyesi Halk Oyunları Grubu tarafından şovlar sunuldu. Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bandosu’nun küçük konserinin akabinde resmi geçit merasimi ile sona erdi.

Gaziler Günü programına ayrıyeten AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Garnizon Kumandanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Kıyı Güvenlik Karadeniz Bölge Kumandanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Atakum Belediye Lideri Cemil Deveci, Samsun Vilayet Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ile protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin