Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da erozyonla mücadele yürüyüşü

Samsun’da TEMA Vakfı tarafından erozyonla mücadele kapsamında yürüyüş düzenlendi.
TEMA Vakfı, bu yıl Erozyonla Mücadele Haftası’nı "Sağlıklı Toprak, Sağlıklı Yaşam" sloganıyla karşıladı. Bu kapsamda TEMA öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Öğrenci ve vakıf üyelerinin katıldığı yürüyüş, Samsun Öğretmenevi önünden başladı. İstiklal Caddesi boyunca devam eden yürüyüş, 56’lar mevkisinde sona erdi.
Yürüyüş hakkında bilgi veren TEMA Vakfı İlkadım İlçe Sorumlusu Dr. Vildan Akın Mutlu, "Toprak, gezegenimizin yaşam kaynağı. Aldığımız her nefeste, tükettiğimiz gıdada ve içtiğimiz her yudum suda toprak var. Ancak erozyon, iklim krizi ve sürdürülebilir olmayan tarım uygulamaları nedeniyle topraklarımız büyük tehdit altında. Her yıl 642 milyon ton toprak erozyona uğruyor. Topraklarımızın sağlığını korumak bir tercih değil, hepimizin sorumluluğu. Erozyonla mücadele için toprak sağlığı korunmalı. Erozyonla mücadeleyi ülke çapında bir öncelik haline getirmeliyiz. Unutmayalım ki, sağlıklı toprak, sağlıklı bir yaşamın temelidir” dedi.
Vakıf, bu yıl Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında özellikle çocuklar ve gençler için eğitim sunumları ve çevrim içi seminerlerle çevre farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yatak odasına istiflenmiş 103 bin adet uyuşturucu hap ele geçti

Samsun’a polis tarafından bir meskene düzenlenen operasyonda yatak odasında istiflenmiş 103 bin 308 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü gruplarınca Atakum ilçesinde uyuşturucu ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar sonucu büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Gelen ihbar doğrultusunda haftalar süren takip sonucunda şüphelilerin kimlikleri ve adresleri belirlendi.
Belirlenen adrese düzenlenen operasyonda M.S. (24), T.Ş. (28), G.Ç. (28), Y.Ş. (33) ve A.Ç. (63) isimli şahısların üzerlerinde ve bulundukları ikamette yapılan aramada, yatak odasında istiflenmiş halde 103 bin 308 adet uyuşturucu hap ile 1,53 gram sentetik kannabinoid ele geçirildi.
Şüpheliler gözaltına alınırken, ele geçirilen hususlara el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin