Reklam
Reklam
samsunda elektrikli araclar egitim merkezi kuruluyor 22zA1W6p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi kuruluyor

Samsun’da elektrikli araç teknolojileri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilmesini sağlayacak 2024 Yılı Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) takviyeli “Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi Projesi” için imzalar atıldı.

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ile Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar tarafından kontratı imzalanan proje, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü müracaat sahipliğinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi iştirakinde OKA SOGEP takviyesiyle hayata geçirilecek.

Proje, OMÜ MTAL öğrencileri ve dezavantajlı kümelere kıymetli bir eğitim fırsatı sunarken, Samsun’un sanayi ve istihdam kapasitesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Proje kapsamında, elektrikli araç teknolojileri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilecek. Gençlerin istihdamı artırılacak, dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata iştiraki desteklenecek. Bayanlara ve genç işsizlere yönelik özel kurslar düzenlenecek. Eğitimleri tamamlayan iştirakçiler, kurs bitirme dokümanları ve Europass sertifika ekleri ile dalda daha kolay iş bulma imkânına sahip olacak.

Toplam 6 milyon TL bütçeye sahip olan proje, yüzde 90 oranında desteklenerek, OKA tarafından 5 milyon TL hibe ile finanse edilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin