Samsun’da Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi kuruluyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
samsunda elektrikli araclar egitim merkezi kuruluyor 22zA1W6p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi kuruluyor

Samsun’da elektrikli araç teknolojileri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilmesini sağlayacak 2024 Yılı Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) takviyeli “Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi Projesi” için imzalar atıldı.

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ile Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar tarafından kontratı imzalanan proje, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü müracaat sahipliğinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi iştirakinde OKA SOGEP takviyesiyle hayata geçirilecek.

Proje, OMÜ MTAL öğrencileri ve dezavantajlı kümelere kıymetli bir eğitim fırsatı sunarken, Samsun’un sanayi ve istihdam kapasitesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Proje kapsamında, elektrikli araç teknolojileri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilecek. Gençlerin istihdamı artırılacak, dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata iştiraki desteklenecek. Bayanlara ve genç işsizlere yönelik özel kurslar düzenlenecek. Eğitimleri tamamlayan iştirakçiler, kurs bitirme dokümanları ve Europass sertifika ekleri ile dalda daha kolay iş bulma imkânına sahip olacak.

Toplam 6 milyon TL bütçeye sahip olan proje, yüzde 90 oranında desteklenerek, OKA tarafından 5 milyon TL hibe ile finanse edilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
belediye personelinin buldugu 175 gram altin sahibine teslim edildi yQ3p5DaU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediye personelinin bulduğu 17,5 gram altın sahibine teslim edildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde belediye temizlik personelinin çalışırken yerde bulduğu 17,5 gram gelen altın, sahibine teslim edildi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, Belediye bünyesinde temizlik personeli olarak görev yapan Şaban Zorba, çalıştığı sırada yerde 17,5 gram gelen altın buldu. Zorba, bulduğu altını Tosya Belediyesi’ne getirerek teslim etti. Tosya Belediyesi tarafından yapılan araştırma sonrasında altının Erol Ataş isimli vatandaşa ait olduğu belirlendi. Tosya Belediyesine davet edilen Aktaş’a, kaybettiği altın teslim edildi.

Belediye personeline duyarlılığı için teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükacar, “Şaban Zorba’nın gösterdiği bu örnek davranış, hem insanlık adına hem de belediyemiz adına bizleri gururlandırmıştır. Emanete sahip çıkmanın ve dürüstlüğün en güzel örneklerinden birini sergileyen personelimiz, sergilediği bu duyarlılıkla hepimize örnek olmuştur. Bulunan altın sahibi Sayın Erol Aktaş’a teslim edilmiştir. Personelimiz Şaban Zorba’yı duyarlı ve örnek davranışından dolayı gönülden tebrik ediyor, Erol Aktaş’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. .

Bizi sosyal medyadan takip edin