Samsun’da elektrikli araç teknolojileri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilmesini sağlayacak 2024 Yılı Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) takviyeli “Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi Projesi” için imzalar atıldı.
OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ile Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar tarafından kontratı imzalanan proje, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü müracaat sahipliğinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi iştirakinde OKA SOGEP takviyesiyle hayata geçirilecek.
Proje, OMÜ MTAL öğrencileri ve dezavantajlı kümelere kıymetli bir eğitim fırsatı sunarken, Samsun’un sanayi ve istihdam kapasitesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Proje kapsamında, elektrikli araç teknolojileri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilecek. Gençlerin istihdamı artırılacak, dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata iştiraki desteklenecek. Bayanlara ve genç işsizlere yönelik özel kurslar düzenlenecek. Eğitimleri tamamlayan iştirakçiler, kurs bitirme dokümanları ve Europass sertifika ekleri ile dalda daha kolay iş bulma imkânına sahip olacak.
Toplam 6 milyon TL bütçeye sahip olan proje, yüzde 90 oranında desteklenerek, OKA tarafından 5 milyon TL hibe ile finanse edilecek.


Samsun’da Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi kuruluyor
Bolu’da nafaka anlaşmazlığı yüzünden eşinin evine kurşun yağdıran koca yakalandı
Bolu’da dün boşanma aşamasındaki eşinin yaşadığı eve tabancayla 2 el ateş ettikten sonra kayıplara karışan Reşat G., polis ekiplerinin çalışması sonucu kaçtığı yerde yakalandı. Çiftin boşanmak istedikleri ancak nafaka konusunda anlaşmazlık yaşadıkları için sürecin uzadığı ve şüphelinin bu sebeple olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.
Olay, dün akşam saatlerinde Akpınar Mahallesi Ertan Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Reşat G. ile eşi Gurbet G. boşanma kararı aldı. İkisi de ayrılmak istemesine rağmen çift arasında ’nafaka’ ödemesi konusunda anlaşmazlık çıktı. Nafaka krizinin büyümesi üzerine öfkelenen Reşat G., dün akşam saatlerinde Gurbet G.’nin yaşadığı evin önüne geldi. Bir süre evin çevresinde dolaşan Reşat G., daha sonra yanında getirdiği tabancayla eve doğru 2 el ateş etti. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, şüpheli olay yerinden koşarak hızla uzaklaştı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, ihbar üzerine dün bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekipleri sokakta detaylı çalışma yürüterek boş kovanları muhafaza altına aldı.
Kaçtığı yerde yakalandı
Silahlı saldırının ardından kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Reşat G.’nin kaçtığı ve saklandığı adres tespit edildi. Polis ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyonla şüpheli koca yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

