karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
samsunda elektrikli araclar egitim merkezi kuruluyor 22zA1W6p
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Samsun’da Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi kuruluyor

Samsun’da elektrikli araç teknolojileri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilmesini sağlayacak 2024 Yılı Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) takviyeli "Elektrikli Araçlar Eğitim Merkezi Projesi" için imzalar atıldı.
OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ile Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar tarafından kontratı imzalanan proje, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü müracaat sahipliğinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi iştirakinde OKA SOGEP takviyesiyle hayata geçirilecek.
Proje, OMÜ MTAL öğrencileri ve dezavantajlı kümelere kıymetli bir eğitim fırsatı sunarken, Samsun’un sanayi ve istihdam kapasitesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Proje kapsamında, elektrikli araç teknolojileri alanında nitelikli iş gücü yetiştirilecek. Gençlerin istihdamı artırılacak, dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata iştiraki desteklenecek. Bayanlara ve genç işsizlere yönelik özel kurslar düzenlenecek. Eğitimleri tamamlayan iştirakçiler, kurs bitirme dokümanları ve Europass sertifika ekleri ile dalda daha kolay iş bulma imkânına sahip olacak.
Toplam 6 milyon TL bütçeye sahip olan proje, yüzde 90 oranında desteklenerek, OKA tarafından 5 milyon TL hibe ile finanse edilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda yogun kar yagisi araclar yolda mahsur kaldi hN1C7xOK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da yoğun kar yağışı: Araçlar yolda mahsur kaldı

Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Kastamonu’da akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kastamonu-İnebolu karayolu Oyrak mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolun iki şeridinde de tır ve kamyonların yolda mahsur kalması sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Oyrak geçidinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü. Jandarma ekipleri de ulaşımın aksamaması için seferber oldu.
Karayollarına bağlı ekipler ise Oyrak mevkiinde hem kar kürüme hem de tuzlama çalışması yürüterek yolda mahsur kalan araçlara yardım ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin