Samsun Valisi Orhan Tavlı, olumsuz hava kuralları nedeniyle 25 Şubat Salı günü de vilayet genelinde eğitime 1 gün orta verildiğini açıkladı.
Vali Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, “Samsunlu hemşehrilerimiz, sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz ve velilerimiz, ilimiz genelinde tesirini sürdüren ağır kar yağışı, don riski ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar üzere aksilikler yaşanabileceği değerlendirildiğinden önlem maksatlı olarak ilimiz genelindeki; Ulusal Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde, müftülüğe bağlı muhtaçlık odaklı gündüzlü ve 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim-öğretime 25 Şubat Salı günü 1 gün orta verilmiştir. Kamu kurumlarımızda vazifeli gebeler, engelliler, çocuğu kreş yahut anaokuluna devam eden anneler de 1 gün idari müsaadeli sayılacaktır” dedi.


Samsun’da eğitime kar engeli devam ediyor: 1 gün daha tatil
MEB Açıkladı: 12 Haziran Cuma Günü Okullar Tatil Edildi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında önemli bir karar aldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Haziran 2026 Cuma günü ülke genelindeki örgün eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verilecek.
Kararın, 14 Haziran 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav hazırlıkları nedeniyle alındığı belirtildi. Sınavın uygulanacağı okul ve kurumlarda gerekli düzenlemelerin eksiksiz şekilde tamamlanabilmesi amacıyla öğrenciler için 12 Haziran’da ders yapılmayacak.
MEB tarafından yayımlanan duyuruda, sınav merkezlerinde sıra düzenlemeleri, optik formların hazırlanması ve teknik kontrollerin gerçekleştirilmesi için okulların bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.
Öğrenciler için ders yapılmayacak olan günde öğretmenler de idari izinli sayılacak. Böylece okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki tüm örgün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetleri durdurulacak.
Öte yandan alınan kararın, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav öncesindeki son cuma gününü dinlenerek geçirmelerine de imkan sağlayacağı değerlendiriliyor.
MEB, söz konusu tatilin eğitim öğretim takviminde herhangi bir değişikliğe neden olmadığını da vurguladı. Buna göre 2025-2026 eğitim öğretim yılı planlandığı şekilde 26 Haziran 2026 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karne alarak yaz tatiline çıkacak.
Bakanlığın açıklamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmenin merak ettiği “12 Haziran’da okullar tatil mi?” sorusu da yanıt bulmuş oldu.

