Samsun Valisi Orhan Tavlı, olumsuz hava kuralları nedeniyle 25 Şubat Salı günü de vilayet genelinde eğitime 1 gün orta verildiğini açıkladı.
Vali Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, “Samsunlu hemşehrilerimiz, sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz ve velilerimiz, ilimiz genelinde tesirini sürdüren ağır kar yağışı, don riski ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar üzere aksilikler yaşanabileceği değerlendirildiğinden önlem maksatlı olarak ilimiz genelindeki; Ulusal Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde, müftülüğe bağlı muhtaçlık odaklı gündüzlü ve 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim-öğretime 25 Şubat Salı günü 1 gün orta verilmiştir. Kamu kurumlarımızda vazifeli gebeler, engelliler, çocuğu kreş yahut anaokuluna devam eden anneler de 1 gün idari müsaadeli sayılacaktır” dedi.


Samsun’da eğitime kar engeli devam ediyor: 1 gün daha tatil
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

