Samsun Valisi Orhan Tavlı, olumsuz hava kuralları nedeniyle 25 Şubat Salı günü de vilayet genelinde eğitime 1 gün orta verildiğini açıkladı.
Vali Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, “Samsunlu hemşehrilerimiz, sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz ve velilerimiz, ilimiz genelinde tesirini sürdüren ağır kar yağışı, don riski ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar üzere aksilikler yaşanabileceği değerlendirildiğinden önlem maksatlı olarak ilimiz genelindeki; Ulusal Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde, müftülüğe bağlı muhtaçlık odaklı gündüzlü ve 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim-öğretime 25 Şubat Salı günü 1 gün orta verilmiştir. Kamu kurumlarımızda vazifeli gebeler, engelliler, çocuğu kreş yahut anaokuluna devam eden anneler de 1 gün idari müsaadeli sayılacaktır” dedi.


Samsun’da eğitime kar engeli devam ediyor: 1 gün daha tatil
Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi
Bartın’da akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtınanın şiddetini artırmasıyla ağaçlar otomobillerin üzerine devrildi.
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası Bartın’ın Ellibaş Köyü’nde, düğün yapılan bir alanın yakınındaki ağaç fırtına nedeniyle devrildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, düğüne katılanlarda paniğe neden olurken, altında kalan 3 otomobilde hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, devrilen ağacı keserek araçları çıkardı.
Öte yandan Bartın’ın Amasra ilçesi Küçük Liman mevkiinde ise bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine düştü. İhbar üzerine olaya müdahale eden ekipler ağacı kısa sürede olay yerinden kaldırırken, otomobilde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

