Samsun’da Cumhuriyet’in 100. yılında 200 okulda 4 bin fidan dikimi başladı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2023 08:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da Cumhuriyet’in 100. yılında 200 okulda 4 bin fidan dikimi başladı

Samsun’da, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında 200 okulda 4 bin fidan dikimi etkinliği başladı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında 200 okulda 4 binden fazla fidan dikimi etkinliği Samsun Adliyesi Fatma Çavuş Anaokulu bahçesine ağaç dikimi ile başladı. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve Samsun Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ile minik öğrenciler okulun bahçesine çam fidanı diktiler.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Samsun Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında okullarımızda ağaç dikme etkinliği yapıyoruz. Bugün de Başsavcımız ile birlikte okul öncesi çocuklarımızla fidan diktik. 200’e yakın okulda 4 binin üzerinde fidanı bu hafta dikeceğiz” dedi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ise, “Samsun Adliyesi Fatma Çavuş Okulu’nda bugün önemli bir etkinliği gerçekleştirdik. Bu okulumuz Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki yapmış olduğumuz protokol gereğince açıldı. Bu okulda hakim, savcı, adliye personeli ve çevrede oturan vatandaşların çocukları eğitim ve öğretim görüyorlar. Okulumuz kısa sürede Samsun’un gözde okullarından biri oldu. Okulumuzdaki çocuklarımızın her biri bir fidan. Bugün o fidanlarımız ile birlikte Cumhuriyet’in 100. yıl etkinliği olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu bu etkinlikte birer fidan olan çocuklarımız ile birlikte yine fidan dikimi gerçekleştirdik. Okulumuzun arka bahçesindeki alana Orman İşletme Müdürlüğü desteğiyle fidan dikimimizi hep birlikte gerçekleştirdik. Çocuklarımız ile birlikte bugün dikmiş olduğumuz fidanlar da büyüyecektir” diye konuştu.

Etkinliğe, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Orman Müdürlüğü temsilcisi, Anaokulu Müdürü Lafif Güdül, öğretmen ve minik öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin