blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da çilek üretimi yaygınlaşıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen çilek fidesi destekleriyle il genelinde çilek üretimi yaygınlaşıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nce Alaçam, Atakum, Bafra, Canik ve Kavak ilçelerinde üreticilere toplam 1 milyon 681 bin 800 adet çilek fidesi desteği sağlandı. Bu desteklerin 90 bin adedi ise Kavak ilçesine dağıtılarak ilçedeki çilek üretimine teşvik artırıldı. Böylece Büyükşehir’in de destekleriyle tarımsal faaliyetlerde verimi yüksek olan Kavak ilçesi önemli bir gelişim sürecine girdi. Çilek fidesi desteğinin yanı sıra, çeşitli tarım ürünlerinde fide ve fidan desteği ile ekipman temini gibi birçok konuda üreticilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi son 4 yıl içerisinde Kavak’ta bin 750 üreticiye 820 bin adet tıbbi aromatik bitki fidesi ve 16 bin 300 kg yem bitkisi desteği verdi. Ayrıca üreticilerin iş gücünü kolaylaştırmak için 5 biçme makinesi, 2 çapa makinesi, 1 taş toplama makinesi ve 2 kurutma makinesi desteği sağlandı.

“Şehrimiz önemli bir tarım şehri”
Üreticilerin daima yanında olduklarını vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun, birbirinden farklı ürünlerin de yetiştirilebildiği çok önemli bir tarım şehri. Hemşehrilerimiz şehrimizdeki imkanlardan kolaylıkla faydalansın diye onlara çeşitli tarımsal destekler sunuyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeler ve uygulamalarla şehrimizde tarıma teşviki artırıyoruz. Üreticilerimiz, sağlanan fidelerle birlikte daha fazla ürün elde ederek gelirlerini artırma fırsatı da buluyor. Böylece yerel ekonominin güçlenmesine katkı sağlıyorlar. Tarım sektörünün sürdürülebilirliği açısından bu projelere ve desteklere çok önem veriyoruz. Üreticimizin, çiftçimizin, hemşehrilerimizin daima yanındayız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Milletvekili Aldatmaz ’dan TOKİ müjdesi

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Amasra ve Kumluca’daki TOKİ konutlarının ihalelerinin gerçekleştirildiğini açıkladı.
Aldatmaz, Bartın’ın Amasra ilçesi Kum Mahallesi’nde 106 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Etraf Düzenlemesi İşi ile Kozcağız beldesinde yapılacak olan 358 Adet Konut ve 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Etraf Düzenlemesi işinin, ihalelerinin yapıldığını belirtti. İhalelerin nihaileşmesinin akabinde çalışmalar başlayacak.
TOKİ konutlarına ait açıklamalarda bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, "Amasra ilçemizde yapacağımız 106 adet Konut’un ihalesini 3 Haziran’da, Kozcağız’da yapacağımız 358 Adet Konut ve 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Etraf Düzenlemesi İşinin de ihalesini 10 Haziran’da gerçekleştirdik. Artık resmi sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Müddeti içerisinde rastgele bir itiraz olmaz ise yasal müddetin bitmesinin çabucak akabinde ihaleyi alan firmalara yer teslimini yaparak bir an önce çalışmalara başlayacağız. İhale şartnamesine nazaran Amasra’daki konutlar 450 günde, Kozcağız’daki konutlar ise 500 günde tamamlanarak hemşehrilerimize teslim edilecek. Amasra ve Kozcağızlı hemşehrilerimize şimdiden güzel uğurlu olsun" tabirlerini kullandı.

"Bartın’da bin 755 kişi mesken sahibi olacak"
Şehir merkezinde bugüne kadar 890 ailenin konut sahibi olduğunu belirten Milletvekili Aldatmaz, Ulus ilçesinde 320 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti. Dallıca mevkiinde devam eden 424 ve 158 konutluk projelerde sona gelindiğini açıklayan Bartın Vekili Yusuf Ziya Aldatmaz, "Abdipaşa beldemizde devam eden 176 konutluk projenin büyük bir kısmı tamamlandı. Geçen yıl ihalesini yaptığımız Bartın merkez Dallıca 107 konutluk projede de çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bahsettiğimiz tüm projeleri bir ortaya getirdiğimizde AK Parti hükümetleri olarak Bartın’da 1755 aileyi konut sahibi yapmış olacağız. Bu yatırımlardan ötürü başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adalet Bakanımız sayın Yılmaz Tunç’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin