Reklam
Reklam

Samsun’da cansız bedeni bulunan balıkçı son yolculuğuna uğurlandı

samsunda cansiz bedeni bulunan balikci son yolculuguna ugurlandi zOZwj8ua
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Aralık, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da tekneyle denize açıldıktan sonra kaybolan ve cansız vücudu 4 gün sonra bulunan balıkçı, son seyahatine uğurlandı.

Çarşamba ilçesinde 22 Aralık gecesi avlanmak için Costal Limanı’ndan ’Muratım’ isimli balıkçı teknesiyle denize açılan Muhammer Sevgili (50) ve Halil Kayış (45) kayboldu. Kayıp balıkçılar için deniz polisleri, kıyı güvenlik, AFAD ve itfaiye takımları seferber oldu. Yapılan çalışmalar kapsamında gruplar batan balıkçı teknesinin bulunduğu yeri tespit etti. Tekne, mendireğin 500 metre açıklarında ve 8,5 metre derinlikte tek kesim halinde bulundu.

26 Aralık gece saatlerinde teknenin 700 metre güneybatı tarafında balıkçı Halil Kayış’ın cansız vücudu kıyıda balıkçılar tarafından bulundu. Evli ve 3 çocuk babası olan Halil Kayış, Karabahçe Mahallesi Orta Cami’de öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası mahalle mezarlığına defnedildi.

Cenazeye yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Rize’de tarihi köprünün restorasyon çalışması sırasında su borusu patladı

rizede tarihi koprunun restorasyon calismasi sirasinda su borusu patladi 5FmlX7iG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Rize’de daha önce yavaş işleyiş nedeniyle bir türlü tamamlanamayarak çevreyi mağdur etmesiyle gündeme gelen tarihi köprü restorasyonunda bu kez su hattının patlaması nedeniyle 14 mahallede su kesintisi meydana geldi.

Rize’de merkez Atatürk Caddesi üzerinde ‘Çitanın köprüsü’ olarak bilinen ve yıllar sonra üzeri açılan taş köprünün inşaatının gerçekleştiği alanda Rize Belediyesi tarafından yol çalışması sırasında iş makinesinin çarpması sonucu ana su şebeke hattını patlattı. Tazyikli gelen su asfaltın altını boşaltarak kısmi çökmelere neden olurken, çalışmayı yürüten ekip tarafından yolda güvenlik önlemi alındı.

Patlayan boru nedeniyle Müftü Mahallesi, Paşakuyu Mahallesi, Tophane Mahallesi, Ekrem Orhon Mahallesi, Çarşı Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Eminettin Mahallesi, Piriçelebi Mahallesi, Kale Mahallesi, Reşadiye Mahallesi, Mermerdelen Mahallesi, Camiönü Mahallesi, Fener Mahallesi ve Boğaz Mahallesi olmak üzere 14 mahallede su kesintisi yaşandı.

Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, “Yol yapım çalışması esnasında oluşan arıza nedeniyle Müftü, Paşakuyu, Tophane, Ekrem Orhon, Çarşı, Yeniköy, Eminettin, Piriçelebi, Kale, Reşadiye, Mermerdelen, Camiönü, Fener ve Boğaz mahallelerimizin bazı bölgelerine bugün saat 20.00’a kadar su verilemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin