Samsun’da tekneyle denize açıldıktan sonra kaybolan ve cansız vücudu 4 gün sonra bulunan balıkçı, son seyahatine uğurlandı.
Çarşamba ilçesinde 22 Aralık gecesi avlanmak için Costal Limanı’ndan ’Muratım’ isimli balıkçı teknesiyle denize açılan Muhammer Sevgili (50) ve Halil Kayış (45) kayboldu. Kayıp balıkçılar için deniz polisleri, kıyı güvenlik, AFAD ve itfaiye takımları seferber oldu. Yapılan çalışmalar kapsamında gruplar batan balıkçı teknesinin bulunduğu yeri tespit etti. Tekne, mendireğin 500 metre açıklarında ve 8,5 metre derinlikte tek kesim halinde bulundu.
26 Aralık gece saatlerinde teknenin 700 metre güneybatı tarafında balıkçı Halil Kayış’ın cansız vücudu kıyıda balıkçılar tarafından bulundu. Evli ve 3 çocuk babası olan Halil Kayış, Karabahçe Mahallesi Orta Cami’de öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası mahalle mezarlığına defnedildi.
Cenazeye yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Samsun’da cansız bedeni bulunan balıkçı son yolculuğuna uğurlandı
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

