Samsun’da bir tırın dorsesinde arama yapan polis, Afgan uyruklu kaçak 40 göçmeni yakaladı. Olayla ilgili tır sürücüsü “göçmen kaçakçılığı” suçundan gözaltına alındı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları takip ve çalışma sonucu Tekkeköy ilçesi Samsun-Ordu karayolu üzerinde bir tırda arama yaptı. Yapılan aramada tırın dorsesinin içine gizlenmiş Afgan uyruklu 40 kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili tır sürücüsü A.Ö.(61) gözaltına alındı.
40 kaçak göçmen sınır dışı işlemleri için İl Göç Müdürlüğüne bağlı göçmen merkezine götürüldü. Kaçak göçmenlerin Iğdır’dan tıra binip Sakarya’ya gitmek için yola çıktıkları öğrenildi.
Polisteki sorgusu tamamlanan tır sürücüsü A.Ö. “göçmen kaçakçılığı” suçundan bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.


Samsun’da bir tırda 40 kaçak göçmen yakalandı: Tır sürücüsü gözaltına alındı
Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.
Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

