blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da bir ayda 40 bine yakın turist otellerde konakladı

Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) datalarına nazaran 2025 yılının Ocak ayında Samsun’da bin 516’sı yabancı, 38 bin 279’u yerli olmak üzere toplam 39 bin 795 turist, konaklama tesislerinde en az 1 gece kaldı.
Turizmde Karadeniz’in parlayan yıldızı pozisyonunda bulunan Samsun’da turizm geliştirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda TGA datalarına nazaran 2025’in birinci ayında 38 bin 279’u yerli, bin 516’sı yabancı olmak üzere toplam 39 bin 795 turist en az 1 gün Samsun’da turizm tesislerinde konakladı. Samsun’da konaklayan yabancı turistlerin uyrukları ise sırayla Gürcistan, Özbekistan, Rusya, Almanya, Çin, Azerbaycan, İngiltere, Irak, İsviçre ve Hollanda olarak açıklandı.
TGA Dijital bağlantı çalışmaları kapsamında 6 ülkede gerçekleştirilen dijital banner kampanyaları ile toplam 2,7 milyon gösterim gerçekleştirildi. Bu kampanyalar kapsamında "goturkiye" web sitesine ziyaretçi sağlandı ve Samsun’un tanıtımı yapıldı.
Öte yandan sürdürülebilir turizm samsun amaçları kapsamında ajansın bilgilerine nazaran Samsun’da toplam 149 tesis bulunuyor. Bu tesislerden 38’i turizm işletme ve yatırım evraklı, 85’i kolay konaklama turizm işletme evraklı, 16’sı belediye ruhsatlı olmak üzere toplam 149 turizm tesisinden 139’unun belgelendirildiği, kalan 10 tesisin belgelendirme sürecinin devam ettiği belirtildi. Ajans tarafından vilayet tanıtım ve geliştirme çalışmalarının devam ettiği tabir edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin