Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da bir ayda 40 bine yakın turist otellerde konakladı

Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) datalarına nazaran 2025 yılının Ocak ayında Samsun’da bin 516’sı yabancı, 38 bin 279’u yerli olmak üzere toplam 39 bin 795 turist, konaklama tesislerinde en az 1 gece kaldı.
Turizmde Karadeniz’in parlayan yıldızı pozisyonunda bulunan Samsun’da turizm geliştirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda TGA datalarına nazaran 2025’in birinci ayında 38 bin 279’u yerli, bin 516’sı yabancı olmak üzere toplam 39 bin 795 turist en az 1 gün Samsun’da turizm tesislerinde konakladı. Samsun’da konaklayan yabancı turistlerin uyrukları ise sırayla Gürcistan, Özbekistan, Rusya, Almanya, Çin, Azerbaycan, İngiltere, Irak, İsviçre ve Hollanda olarak açıklandı.
TGA Dijital bağlantı çalışmaları kapsamında 6 ülkede gerçekleştirilen dijital banner kampanyaları ile toplam 2,7 milyon gösterim gerçekleştirildi. Bu kampanyalar kapsamında "goturkiye" web sitesine ziyaretçi sağlandı ve Samsun’un tanıtımı yapıldı.
Öte yandan sürdürülebilir turizm samsun amaçları kapsamında ajansın bilgilerine nazaran Samsun’da toplam 149 tesis bulunuyor. Bu tesislerden 38’i turizm işletme ve yatırım evraklı, 85’i kolay konaklama turizm işletme evraklı, 16’sı belediye ruhsatlı olmak üzere toplam 149 turizm tesisinden 139’unun belgelendirildiği, kalan 10 tesisin belgelendirme sürecinin devam ettiği belirtildi. Ajans tarafından vilayet tanıtım ve geliştirme çalışmalarının devam ettiği tabir edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu mimarisi Mısır’da Erasmus+ çerçevesinde tanıtıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinin mimarisi Erasmus+ çerçevesinde Mısır’da tanıtıldı.
Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Benha Üniversitesinde ders vererek Safranbolu’nun klâsik konut mimarisini ve kültürel miras müdafaa yaklaşımlarını Mısırlı öğrencilere aktardı.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi, Onarım Anabilim Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, Erasmus+ KA171 İşçi Hareketliliği kapsamında Mısır’daki Benha Üniversitesi Mimarlık Kısmında ders verdi.
Ev sahibi üniversiteden Dr. Mohamed Ahmed Rezk Aly Al-Sherbiny’nin eşlik ettiği programda, Giza Piramitleri ve yarış projesiyle dikkat çeken Yeni Mısır Müzesi ziyaret edilerek tarihi yapı teknikleri, arkeolojik keşifler ve muhafaza yaklaşımları yerinde incelendi.
Benha Üniversitesinden akademisyenlerin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantıda ise Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi tanıtıldı; ayrıca akademik iş birliği lmkanları görüşüldü.
Dr. Öğr. Üyesi Serap Sevgi, mimari tasarım stüdyolarında öğrencilere geri bildirimde bulunarak Kahire’nin tarihi bölgelerine yönelik dizaynlar üzerine değerlendirmeler yaptı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu konutları üzerinden Anadolu’nun klâsik konut mimarisi öğrencilere aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.