Samsun’da başıboş atlar belediyeyi harekete geçirdi - Karabük Haber Postası
samsunda basibos atlar belediyeyi harekete gecirdi ejFRDvqn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da başıboş atlar belediyeyi harekete geçirdi

Samsun’da sürü halinde sokakta gezen atların sahibi belediye takımları tarafından tespit edilerek idari cezaya çarptırıldı.

Samsun’un Terme ilçesinde akşam saatlerinden itibaren kümeler halinde sokakta gezen başıboş atlar vatandaşların dikkatini çekti. Kentin farklı noktalarından gelen başıboş at ihbarı üzerine harekete geçen Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kısa müddette atların yerini ve sahibinin kimliğini tespit etti. Zabıta takımları uzun uğraşlar sonucu atları, ilçenin Sarayköy Mahallesi’nde bulunan mera alanına yerleştirdi.

Günlerdir atları başıboş formda sokağa salan şahsa ise kabahatler kanununun ilgili hususları uyarınca idari yaptırımda uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin