Reklam
Reklam
samsunda basibos atlar belediyeyi harekete gecirdi ejFRDvqn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da başıboş atlar belediyeyi harekete geçirdi

Samsun’da sürü halinde sokakta gezen atların sahibi belediye takımları tarafından tespit edilerek idari cezaya çarptırıldı.

Samsun’un Terme ilçesinde akşam saatlerinden itibaren kümeler halinde sokakta gezen başıboş atlar vatandaşların dikkatini çekti. Kentin farklı noktalarından gelen başıboş at ihbarı üzerine harekete geçen Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kısa müddette atların yerini ve sahibinin kimliğini tespit etti. Zabıta takımları uzun uğraşlar sonucu atları, ilçenin Sarayköy Mahallesi’nde bulunan mera alanına yerleştirdi.

Günlerdir atları başıboş formda sokağa salan şahsa ise kabahatler kanununun ilgili hususları uyarınca idari yaptırımda uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7fe9fa6e 8c56 49b2 b50f 5f2e0e04335c
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Mayıs, 2026 11:58 tarihinde yayınlandı
0

CHP 81 İl Başkanından orak açıklama

CHP’nin 81 il başkanı, kadın siyasetçilere yönelik saldırıları hedef alan ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Kirli ve karanlık odakların siyaseti dizayn etme çabasına izin vermeyeceğiz” denildi.

İl başkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin siyasi tarihinde her dönem rekabet ve fikir ayrılıkları yaşandığı ancak bunun yol ve yöntemlerinin belirli olduğu vurgulandı. AKP iktidarının vatandaşların yaşadığı ağır sorunları çözmekten aciz olduğu belirtilen açıklamada, “Zamanı gelen bir iktidar değişimine direnmek için gösterilen beyhude çaba, AKP’yi en temel insani değerlerimize aykırı marjinal bir pozisyona savurmuştur” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada iktidarın siyasi tükenmişlikle birlikte ahlaki değerlerini de yitirdiği öne sürülerek, “Halkımız; iktidarın ahlaki pusulasını kaybetmesini, iftira atmanın da ötesine geçerek insanların onuruna ve iffetine alçakça saldırılara yeltenmesini ibretle görüyor, not alıyor” denildi.

Saldırıların altında karanlık, kadın düşmanı ve sapkın bir zihniyetin olduğu savunulan metinde, bu zihniyetin kimseye fayda sağlamayacağı ifade edildi. Genel Başkan Özgür Özel, parti yöneticileri ve özellikle kadın siyasetçileri hedef alan kampanyayı yürütenlerin “aciz birer kukla” olduğu belirtilirken, “Bu kuklaların iplerini elinde tutan, devletin gücünü kendi gücü zannedenlerin hangi çarpık ilişki ağları içinde yer aldığını da detaylarıyla biliyoruz” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada hedef gösterilen tüm kadın yoldaşlarının yanında oldukları vurgulanarak, “Her birinin hakkını, hukukunu ve onurunu savunmayı görev biliyoruz” denildi. 81 ilde Genel Başkan Özgür Özel liderliğinde çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirten İl Başkanları, “Hakikat mutlaka kazanacak. Hak yerini bulacak. Halkımız hak ettiği onurlu hayata CHP iktidarında kavuşacak” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin