Reklam
Reklam
samsunda baca yangini korkuttu udGf6Ikz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da baca yangını korkuttu

Samsun’da 2 katlı bir binanın bacasında çıkan yangın itfaiye takımlarını harekete geçirdi, kısa müddetli panik oluştu.

Yangın, Canik ilçesi Kuzey Yıldızı Mahallesi Koca Sinan Paşa Sokak’ta bulunan 2 katlı bir binanın bacasında saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, çatının baca kısmında çıkan yangın kısa vadeli paniğe neden olurken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis grubu sevk edildi.

Bina sakinleri ve etraftakiler, baca yangınını itfaiye grupları gelene kadar kendi imkanları ile söndürdü. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı takımlar de söndürülen bacaya soğutma süreci uyguladıktan sonra ikametten ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta sifir atikta yeni donem basliyor KkGKSMd7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor

Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin