Reklam
Reklam

Samsun’da 9 ayda 19 milyon muayene hizmeti: Nüfusu 14’e katladı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da 2024 yılının ilk 9 ayında aile sağlığı merkezleri, özel ve kamu hastanelerinde toplam 19 milyon kişiye muayene hizmeti verildi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Samsun’da hizmet veren kamu, üniversite ve özel sağlık tesisleriyle, birinci basamak sağlık tesislerinin 2024 yılı ilk 9 ay hizmet verileri hakkında bilgi verdi. 2024 yılı ilk 9 ayda Samsun’da hizmet veren aile sağlığı merkezleri ve kamu ile özel hastanelerdeki toplam muayene sayısının 19 milyona ulaştığını ifade eden Müdür Mustafa Uras, “İl genelinde hastanelerde yüzde 79’u Sağlık Bakanlığımıza ait sağlık tesislerimizde gerçekleştirildi. Yani ilimizde poliklinik muayene hizmeti alan her 10 hastamızın 8’i bakanlığımıza bağlı bir hastaneden hizmet aldı. Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizin günlük ortalama 25 bin hastaya ayaktan poliklinik hizmeti verdiği ilimizde, ilk ay 9 verilerine göre 112 bin hastamız yatarak tedavi görürken, acil servislerimizde de 2 milyon 157 bin poliklinik muayenesi yapıldı, 81 ambulansımızla 106 bin vakaya ulaştık” dedi.

“35 bin büyük ameliyat”

2024 yılı ilk 9 ayda büyük ameliyat olarak tabir edilen A–B–C grubu yaklaşık 35 bin ameliyat yapıldığını ifade eden Mustafa Uras, “753 bin hastamız diş polikliniklerimizden hizmet aldı, 341 bin hastamız tomografi, 207 bin hastamız ise emar (MR) çekim hizmeti aldı. Kamu hastanelerimizde yapılan 7,3 milyon muayenenin yüzde 72’si Samsun Eğitim ve Araştırma, Gazi, Çarşamba ve Bafra Devlet Hastanelerimizde gerçekleşti. Bu anlamda ilimizde muayene yükünü bu 4 hastanemizin çektiğini söyleyebiliriz. Bunlar güçlü ve özveri dolu rakamlar. İlimizdeki kamu/özel toplam 25 bin sağlık çalışanımızın fedakârca hizmetiyle ortaya çıkan bu veriler bize devletimizin sağlık alanındaki gücünü ve kamu hastanelerimizin hem ilimiz hem Karadeniz Bölgemiz adına önemini bir kez daha gösteriyor. Bu başarıyı ortaya çıkaran sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin