Samsun’da 9 ayda 19 milyon muayene hizmeti: Nüfusu 14’e katladı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 9 ayda 19 milyon muayene hizmeti: Nüfusu 14’e katladı

Samsun’da 2024 yılının ilk 9 ayında aile sağlığı merkezleri, özel ve kamu hastanelerinde toplam 19 milyon kişiye muayene hizmeti verildi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Samsun’da hizmet veren kamu, üniversite ve özel sağlık tesisleriyle, birinci basamak sağlık tesislerinin 2024 yılı ilk 9 ay hizmet verileri hakkında bilgi verdi. 2024 yılı ilk 9 ayda Samsun’da hizmet veren aile sağlığı merkezleri ve kamu ile özel hastanelerdeki toplam muayene sayısının 19 milyona ulaştığını ifade eden Müdür Mustafa Uras, “İl genelinde hastanelerde yüzde 79’u Sağlık Bakanlığımıza ait sağlık tesislerimizde gerçekleştirildi. Yani ilimizde poliklinik muayene hizmeti alan her 10 hastamızın 8’i bakanlığımıza bağlı bir hastaneden hizmet aldı. Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizin günlük ortalama 25 bin hastaya ayaktan poliklinik hizmeti verdiği ilimizde, ilk ay 9 verilerine göre 112 bin hastamız yatarak tedavi görürken, acil servislerimizde de 2 milyon 157 bin poliklinik muayenesi yapıldı, 81 ambulansımızla 106 bin vakaya ulaştık” dedi.

“35 bin büyük ameliyat”

2024 yılı ilk 9 ayda büyük ameliyat olarak tabir edilen A–B–C grubu yaklaşık 35 bin ameliyat yapıldığını ifade eden Mustafa Uras, “753 bin hastamız diş polikliniklerimizden hizmet aldı, 341 bin hastamız tomografi, 207 bin hastamız ise emar (MR) çekim hizmeti aldı. Kamu hastanelerimizde yapılan 7,3 milyon muayenenin yüzde 72’si Samsun Eğitim ve Araştırma, Gazi, Çarşamba ve Bafra Devlet Hastanelerimizde gerçekleşti. Bu anlamda ilimizde muayene yükünü bu 4 hastanemizin çektiğini söyleyebiliriz. Bunlar güçlü ve özveri dolu rakamlar. İlimizdeki kamu/özel toplam 25 bin sağlık çalışanımızın fedakârca hizmetiyle ortaya çıkan bu veriler bize devletimizin sağlık alanındaki gücünü ve kamu hastanelerimizin hem ilimiz hem Karadeniz Bölgemiz adına önemini bir kez daha gösteriyor. Bu başarıyı ortaya çıkaran sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin