Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da 9 ayda 19 milyon muayene hizmeti: Nüfusu 14’e katladı

Samsun’da 2024 yılının ilk 9 ayında aile sağlığı merkezleri, özel ve kamu hastanelerinde toplam 19 milyon kişiye muayene hizmeti verildi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Samsun’da hizmet veren kamu, üniversite ve özel sağlık tesisleriyle, birinci basamak sağlık tesislerinin 2024 yılı ilk 9 ay hizmet verileri hakkında bilgi verdi. 2024 yılı ilk 9 ayda Samsun’da hizmet veren aile sağlığı merkezleri ve kamu ile özel hastanelerdeki toplam muayene sayısının 19 milyona ulaştığını ifade eden Müdür Mustafa Uras, “İl genelinde hastanelerde yüzde 79’u Sağlık Bakanlığımıza ait sağlık tesislerimizde gerçekleştirildi. Yani ilimizde poliklinik muayene hizmeti alan her 10 hastamızın 8’i bakanlığımıza bağlı bir hastaneden hizmet aldı. Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizin günlük ortalama 25 bin hastaya ayaktan poliklinik hizmeti verdiği ilimizde, ilk ay 9 verilerine göre 112 bin hastamız yatarak tedavi görürken, acil servislerimizde de 2 milyon 157 bin poliklinik muayenesi yapıldı, 81 ambulansımızla 106 bin vakaya ulaştık” dedi.

“35 bin büyük ameliyat”

2024 yılı ilk 9 ayda büyük ameliyat olarak tabir edilen A–B–C grubu yaklaşık 35 bin ameliyat yapıldığını ifade eden Mustafa Uras, “753 bin hastamız diş polikliniklerimizden hizmet aldı, 341 bin hastamız tomografi, 207 bin hastamız ise emar (MR) çekim hizmeti aldı. Kamu hastanelerimizde yapılan 7,3 milyon muayenenin yüzde 72’si Samsun Eğitim ve Araştırma, Gazi, Çarşamba ve Bafra Devlet Hastanelerimizde gerçekleşti. Bu anlamda ilimizde muayene yükünü bu 4 hastanemizin çektiğini söyleyebiliriz. Bunlar güçlü ve özveri dolu rakamlar. İlimizdeki kamu/özel toplam 25 bin sağlık çalışanımızın fedakârca hizmetiyle ortaya çıkan bu veriler bize devletimizin sağlık alanındaki gücünü ve kamu hastanelerimizin hem ilimiz hem Karadeniz Bölgemiz adına önemini bir kez daha gösteriyor. Bu başarıyı ortaya çıkaran sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Karabuk Belediyemiz tarafindan duzenlenen Kultur Turlari kapsaminda sehrimizin emektari kiymetl
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Haziran, 2026 10:01 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü Emekliler Şehitler diyarına gitti

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları kapsamında, Karabüklü emekliler şanlı tarihin yazıldığı topraklar olan Çanakkale’ye uğurlandı. Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi üyelerinden oluşan 200 kişilik kafile, Cuma Pazarı’nda düzenlenen programla yola çıktı.

Karabük Belediyesi’nin sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gezi programına katılan emekliler, Çanakkale’nin tarihi ve manevi atmosferini yakından görme fırsatı bulacak. Tarihin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanları ziyaret edecek olan vatandaşlar, şehitlikleri ve önemli tarihi mekanları gezecek.

Uğurlama programına katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, emeklilerle  sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Belediye olarak toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, kültür turlarının vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, “Kıymetli büyüklerimizin yolları açık olsun. Selametle gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Tarihimizin en önemli destanlarından birinin yazıldığı Çanakkale’yi yerinde görmeleri, o manevi atmosferi yaşamaları bizler için son derece kıymetlidir. Tüm katılımcılarımıza keyifli ve verimli bir gezi diliyorum” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut da organizasyona sağladığı destek nedeniyle Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Bulut, emeklilerin bu tür kültürel faaliyetlerle hem sosyal hayatın içinde yer aldığını hem de ülkenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına Karabük Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. Emeklilerimizin büyük bir heyecanla beklediği bu gezi, katılımcılarımız için unutulmaz  olacak” ifadelerini kullandı.

Emekliler, Çanakkale ziyaretinin ardından belirlenen program kapsamında Karabük’e geri dönecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin