Samsun’da 7 araçlı zincirleme kaza: 1’ağır 6 yaralı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 7 araçlı zincirleme kaza: 1’ağır 6 yaralı

Samsun’da 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’ağır 6 kişi yaralandı.
Kaza, Samsun’un Kavak ilçesi Samsun-Ankara karayolu Mahmutlu Kavşağı mevkisinde saat 14.15’te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sağanak yağıştan dolayı kayganlaşan yolda rampa aşağı inen tır makaslayarak bariyere çarptı. Ardından gelen 5 otomobil ve 1 hafif ticari araçtan bazıları birbirlerine bazıları da bariyerlere çarptı. Toplam 7 aracın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre 1’i ağır 6 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
Kazadan dolayı yolun Samsun-Ankara yönü bir süre trafiğe kapalı kaldı, araç kuyruğu oluştu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu, kapanan yol trafiğe açıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dq212
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mart, 2026 15:18 tarihinde yayınlandı
0
0

NEVRUZ ATEŞİ  KARABÜK’TE YANDI

Baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı, Karabük’te düzenlenen etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Karabük Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program, okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Karabük Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, daire müdürleri, vatandaşlar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Nevruz’un Türklerin Ergenekon’dan çıkışını simgeleyen ve binlerce yıllık geçmişe sahip en eski Türk geleneklerinden biri olduğunu belirtti. Şahin, “Nevruz, yalnızca baharın gelişi değil, aynı zamanda doğanın yeniden canlanışını, umudun tazelenmesini ve hayatın döngüsündeki sürekliliği simgeleyen anlamlı bir gündür. Toprağın uyanışıyla birlikte insanın da kendini yenileme, geçmişin yüklerinden arınma ve geleceğe daha güçlü bir iradeyle direnme arzusunu temsil etmektedir” dedi.

Nevruz’un farklı kültürleri ortak değerler etrafında buluşturan köklü bir toplumsal bağ olduğunu vurgulayan Şahin, bu geleneğin birlikte yaşama iradesini, dayanışmayı ve karşılıklı anlayışı pekiştiren önemli bir kültürel miras niteliği taşıdığını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Nevruz’un anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Programda daha sonra Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş’ın katılımıyla geleneksel demir dövme ritüeli gerçekleştirildi. Yakılan Nevruz ateşinden atlayan protokol üyeleri ve öğrenciler, baharın gelişini coşkuyla kutladı.

Müzik eşliğinde devam eden etkinlikte katılımcılar eğlenceli anlar yaşarken, renkli görüntüler ortaya çıktı. Nevruz kutlamaları, ikram edilen pilavın ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin