Samsun’da 572 gümrük kaçağı telefon parçası ele geçirildi
Samsun’da polis tarafından 572 gümrük kaçağı telefon modülü ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü gruplarının İlkadım ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda 572 adet gümrük kaçağı telefon ekranı ve art kapağı ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.
5. sınıf öğrencilerinden şehit Recep Turan’ın kabrine anlamlı ziyaret
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Şehit Recep Turan Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, okulun isim kaynağı olan Şehit Recep Turan’ı doğum gününde kabri başında andı. Öğretmenleri eşliğinde kabristana giden öğrenciler, şehidin kabrine çiçek bıraktı.
Ziyarete Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürü Yakup Keleş ile jandarma ve emniyet yetkilileri de katıldı. Kur’ân-ı Kerîm tilavetinin akabinde Kaymakam Selçuk Köksal, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şehitlik makamının değerine dikkat çekti. Daha sonra İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik tarafından dua edildi.
Kabir ziyaretinin akabinde öğrenciler, şehidin ailesi tarafından koruma edilen ve anısına açılan özel odayı da ziyaret etti. Bu ziyaret, öğrencilerin şehidin hayatını ve bıraktığı kıymetleri daha yakından görmelerine imkân sağladı.
Program, öğrencilerin Kur’ân-ı Kerîm okuyarak Şehit Recep Turan’ı rahmet ve minnetle anmasıyla sona erdi.