Samsun’da 500’e yakın mahalle yoluna müdahale edildi - Karabük Haber Postası
samsunda 500e yakin mahalle yoluna mudahale edildi PrUJpQym
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2024 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 500’e yakın mahalle yoluna müdahale edildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) ekipleri tarafından, 17 ilçede kardan kapanan yaklaşık 500 kırsal mahalle yolu müdahale edilerek açıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre Samsun’da Salıpazarı ilçesinde kar kalınlığı 70, Ladik Kayak Merkezi’nde 60 santime ulaştı. Daha yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Yoğun kar yağışının kapattığı kırsal mahalle yollarında kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Teyakkuz halindeki ekipler, ulaşımı aksayan bölgeleri ihbarlar doğrultusunda kardan temizliyor.

Yaklaşık 500 mahalleye müdahale edildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, 203 adet kamyon-iş makinesi ve toplam 313 adet personelle karla mücadele çalışmalarını yürütüyor. SBB ekipleri kardan kapanan yaklaşık 500 mahalle ve grup yoluna müdahale etti. Yapılan çalışmalar sonucu yolların tekrar ulaşıma açıldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin