Samsun’da 5 gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı kadın ormanda ölü bulundu.
Olay, Samsun’un Canik ilçesi Teknepınar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde oğlunun yanında ikamet eden 1 çocuk annesi Gülsüm Güngör (80) 5 gün önce evlerinden ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Oğlu Şaban Yabacı, yaşlı kadının kayıp olduğuna dair bulunması için polise başvuruda bulundu. Bugün saat 11.30 sıralarında Teknepınar Mahallesi ormanlık alanda mantar toplayan Şerif Kıvılcım (73), yerde hareketsiz halde yatan cesedi önce cansız manken zannetti, daha sonra insan olduğunu anlayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Yapılan incelemede ölen kişinin 5 gündür kayıp Gülsüm Güngör olduğu tespit edildi. Halk sağlığı doktorunun yaptığı incelemeden sonra yaşlı kadının ölümü şüpheli bulundu. Gülsüm Güngör’ün cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığı’na kaldırıldı. Kadının kesin ölüm sebebinin otopsi sonucu belli olacağı öğrenildi.


Samsun’da 5 gündür kayıp kadın ormanda ölü bulundu
SAHİLLERDE SİGARA YASAĞI DÖNEMİ BAŞLADI
Türkiye’de dumansız hava sahası uygulamalarının kapsamı genişletilirken, sahillerde sigara kullanımına yönelik yeni adımlar atılmaya başlandı. Çocuk parklarının ardından plajlar da “kırmızı hat” kapsamına alınırken, ilk uygulama Antalya’da hayata geçirildi.
Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Akdeniz ve Ege kıyılarında yoğunluk artarken, plajlarda bırakılan sigara izmaritlerinin oluşturduğu çevre kirliliği de yeniden gündeme geldi. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak kullandığı sahillerde izmarit kaynaklı kirliliğin önüne geçilmesi amacıyla yeni düzenlemeler devreye alınıyor.
Avrupa’daki Uygulamalar Örnek Alınıyor
Turizmde Türkiye’nin önemli rakipleri arasında yer alan İspanya ve Fransa’da birçok plajda sigara içmek yasak bulunuyor. Bu ülkelerde yasağı ihlal edenlere uygulanan para cezalarının 30 eurodan başlayarak 2 bin euroya kadar çıkabildiği belirtiliyor.
İlk Adım Antalya’dan
Türkiye’de sahillerde sigara kullanımına yönelik ilk somut adım Antalya’da atıldı. Çevre kirliliğiyle mücadele ve dumansız hava sahası uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla bazı ünlü plajlarda sigara kullanımına yasak getirildi.
Yetkililer, uygulamanın temel amacının hem çevre kirliliğini azaltmak hem de vatandaşların daha sağlıklı ve temiz bir ortamda vakit geçirmesini sağlamak olduğunu ifade ediyor.
Yeni uygulamanın ilerleyen dönemde farklı turizm bölgelerine de yaygınlaştırılabileceği belirtilirken, gözler diğer sahil kentlerinde alınacak kararlara çevrildi.

