Samsun’da 4,5 günlük eğitim arası sona erdi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:19
Güneş 06:45
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:09
Yatsı 20:29
İftara son --:--
samsunda 45 gunluk egitim arasi sona erdi PdMaAJCa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 4,5 günlük eğitim arası sona erdi

Samsun Valisi Orhan Tavlı, olumsuz hava koşulları nedeniyle 4,5 gün orta verilen eğitimin yarından itibaren devam edeceğini açıkladı.

Vali Orhan Tavlı, yaptığı açıklamada, “Kıymetli Samsunlular; Samsun’umuzda uzunca bir müddettir hasretini çektiğimiz kar yağışlarının yanı sıra buzlanma ve don olaylarının tesirinde geçen bir haftayı geride bırakmış bulunmaktayız. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bilgilerine nazaran; Sibirya merkezli kar fırtınasıyla birlikte kar kalınlığı kent merkezi ve kıyı kısmında 30 cm’yi, yüksek kesitlerde ise 1 metreyi aştı, hava sıcaklığı da bilhassa Ladik ilçemizde eksi 15,4 dereceye kadar düştü. Öncelikle, bu müddet zarfında birinci andan itibaren karla çaba çalışmalarını aralıksız bir formda sürdüren ve takviye veren Büyükşehir Belediyemiz, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğümüz ve AFAD Vilayet Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımız ile çalışanımıza çaba ve özverileri için teşekkürlerimi iletiyorum. Bununla birlikte, Valiliğimiz ve başka kurumlarımız tarafından yapılan ikazlara riayet ederek, hem karla gayret çalışmalarının daha süratli yapılmasına katkı sağlayan hem de olası kazaların önüne geçen siz değerli hemşehrilerimize de teşekkürlerimi söz ediyorum” dedi.

“Eğitim yarından itibaren devam edecek”

Çocukların okulu özlediğini lisana getiren Vali Tavlı, “Bizler karı zahmet değil rahmet olarak görüyoruz. Bu yağışlar inşallah su kaynaklarımızı besleyecek, bol eser çeşitliliğine sahip verimli ve bereketli Bafra, Çarşamba ve Vezirköprü Ovalarıyla bir tarım kenti olan Samsun’umuzda en hoş sebzeyi, meyveyi ve tahılı yetiştirmek için çaba gösteren çiftçilerimize de bolluk ve rahmet getirecektir. Bu vesileyle şimdiden tüm çiftçilerimize güzel ve bereketli hasatlar diliyorum. Elbette kar yağışı hiç kuşku yok ki en çok çocuklarımızı sevindirdi. Önlem gayeli olarak eğitim-öğretime de orta verilmesiyle birlikte yaklaşık bir haftadır karın keyfini doyasıya çıkarıp arkadaşları ve aileleriyle birlikte çokça eğlendiler, ömürleri boyunca hatırlayacakları hoş anılar biriktirip dinlendiler. Bir yandan kitap okumayı da ihmal etmeyip ödevlerini yaptılar, bir yandan okullarını, öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını çok özlediler. Çok şükür ki hasret artık sona erdi. Geleceğimizin ve Türkiye Yüzyılı’nın teminatı olarak gördüğümüz değerli yavrularımıza yarın prestijiyle kaldığı yerden devam edecek olan derslerinde muvaffakiyetler diliyor, hepsini gözlerinden öpüyorum. Bu his ve niyetlerle; siz saygıdeğer Samsunlu hemşehrilerimi en kalbi hislerle, hürmet ve hürmetle selamlıyor, Cumartesi günü başlayacak olan rahmet, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerif’inizi şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda 4 aracli zincirleme kaza 2 yarali xfFYHMOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da 4 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı

Bartın-Zonguldak karayolunda 4 aracın karıştığı zincirleme kazada ortalık savaş alanına dönerken, araçlarda bulunan 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Bartın’dan Zonguldak istikametine seyir eden 4 araç birbirine çarptı. Feci kazada araçlardan biri karşı şeride geçerken ortalık savaş alanına döndü. Orta refüjdeki aydınlatma direğinin devrildiği kazada araç parçaları ise yola savruldu. Çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibinin sevk edildiği kazada, yol uzun süre çift şeritli olarak trafiğe kapandı. Kazada araçlarda bulunan 2 kişi, Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralıların sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazadan yaklaşık 1 saat sonra araçlardan biri çekici yardımıyla kaldırılırken, yolun tek şeridi ulaşıma açıldı. Elektrik enerjisinin kesildiği yoldan araçların kaldırılması çalışması sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin