Reklam
Reklam

Samsun’da 40 kaçak göçmeni taşıyan tır sürücüsü tutuklandı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da aracında 40 kaçak göçmenle yakalanan tır sürücüsü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları takip ve çalışma sonucu Tekkeköy ilçesi Samsun-Ordu karayolu üzerinde bir tırda arama yaptı. Yapılan aramada tırın dorsesinin içine gizlenmiş Afgan uyruklu 40 kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili tır sürücüsü A.Ö. (61) gözaltına alındı.

40 kaçak göçmen sınır dışı işlemleri için İl Göç Müdürlüğüne bağlı göçmen merkezine götürüldü. Kaçak göçmenlerin Iğdır’dan tıra binip Sakarya’ya gitmek için yola çıktıkları öğrenildi.

Polisteki sorgusu tamamlanan tır sürücüsü A.Ö. “göçmen kaçakçılığı” suçundan Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Rektör Özölçer, Hafızlık İcazet Merasimi’nde genç hafızların sevincine ortak oldu

rektor ozolcer hafizlik icazet merasiminde genc hafizlarin sevincine ortak oldu ZvePBVW8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer; Zonguldak Valiliği, Zonguldak İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle Uzun Mehmet Camisinde düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katıldı.

Uzun Mehmet Camisinde gerçekleştirilen programa; Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Reîsülkurrâ Mustafa Demirkan, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, il protokolü, hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Türkiye genelinde her yıl yaklaşık 15 bin kişinin hafızlık belgesi aldığını belirterek, Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen gençlerin dinî ve kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir görev üstlendiklerini ifade etti.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ise hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencileri, onları yetiştiren hocaları ve ailelerini tebrik ederek hafızlığın milletimizin manevî hayatındaki önemine dikkat çekti.

Zonguldak İl Müftüsü İbrahim Halil Demir de hafızlık eğitim faaliyetlerinin kent genelinde artarak devam ettiğini belirterek, bir gün önce 42 kız öğrencinin, program günü ise 35 erkek öğrencinin hafızlık icazeti almaya hak kazandığını ifade etti.

Genç hafızlardan Kur’an ziyafeti

Protokol konuşmalarının ardından hafız öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetleri gerçekleştirildi. Katılımcıların huşu içerisinde takip ettiği programda, Reîsülkurrâ Mustafa Demirkan tarafından yapılan dua sonrasında hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 35 öğrenciye icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Rektör Özölçer: “Hafızlarımız, milletimizin manevi istikbalinin en güçlü teminatıdır”

Program hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, şu ifadeleri dile getirdi:

“Kur’an-ı Kerim’i gönüllerine ve zihinlerine nakşederek hafızlık gibi müstesna bir mertebeye ulaşan evlatlarımızın sevincine ortak olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hafızlık, yalnızca güçlü bir hafızaya sahip olmak değil; aynı zamanda sabrın, azmin, disiplinin ve güzel ahlakın hayatın merkezine yerleştirilmesidir. Kur’an ile yetişen nesiller, milletimizin manevî hayatının en kıymetli hazineleridir.

Bugün icazet alan genç hafızlarımızın gelecekte hangi mesleği icra ederlerse etsinler; dürüstlüğü, merhameti, adaleti ve hikmeti hayatlarının rehberi edineceklerine yürekten inanıyorum. Bu anlamlı başarıda emeği bulunan kıymetli hocalarımızı, büyük fedakârlık gösteren ailelerimizi ve hafızlık eğitimine katkı sunan tüm kurumlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in muhafazası için gayret gösteren her bir hocamız ve öğrencimiz, milletimizin geleceğine yapılmış en kıymetli yatırımlardan biridir. Rabbim hafızlarımızın ilmini, irfanını ve hizmetlerini daim eylesin.”

Manevi atmosferiyle büyük beğeni topladı

Yoğun katılımla gerçekleştirilen Hafızlık İcazet Merasimi, icazet belgelerinin takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin