Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Aralık, 2023 04:24 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da 4 kişinin silahla yaralanmasına 3 gözaltı

Samsun’da 4 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili polisin takibi sonucu 3 kişi Giresun’da yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, Samsun’un Canik ilçesi Kuzeyyıldızı Mahallesi Hasperes Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinde silahlı saldırıya uğrayan F.Ş.(30) sağ ve sol dizinin altından, G.G.(16) sağ dizinin altından, İ.P.(21) sağ ve sol dizinin altından ve B.Y.(15) ise sağ elinin üstünden yaralandı. Silahlı saldırgan olay yerinden kaçtı. Yaralılar, özel bir hastane ile Gazi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası silahlı saldırıyı E.K.’nin düzenlediği ileri sürülse de Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri silahlı saldırıyı B.A.’nin (24) düzenlediğini ve olay sonrası Giresun’a kaçtığını tespit etti. Samsun polisi B.A.’nın Giresun’a kaçtığı aracı ve bulunduğu yeri kısa sürede tespit edip B.A. ile ona yardım eden A.S. (24) ve B.K’yi.(24) Giresun Emniyet Müdülüğü ekiplerine yakalatıp gözaltına alınması sağladı. Olaydan 5 saat sonra Giresun’da yakalanan 3 kişi gece Samsun’a getirildi. Soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin