Samsun’da narkotik polisinin takibi sonucu 4 kilo metamfetamin ile yakalanan 3 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, İlkadım ve Atakum ilçelerinde operasyon düzenleyerek 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların ikamet adreslerinde yapılan aramalarda 4 kilo metamfetamin, 2 adet hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 81 bin 900 TL nakit para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Samsun’da 4 kilo metamfetamin ile yakalanan 3 kişi gözaltına alındı
Medikar Hastanesi’nden Trafik ve İlk Yardım Haftası’na Özel Eğitim Etkinliği
1-7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında, Özel Medikar Hastanesi tarafından Nesibe Aydın Yıldızlar Okulu öğrencilerine yönelik “Temel İlk Yardım Eğitimi” gerçekleştirildi.
Programda öğrencilere; günlük yaşamda karşılaşılabilecek acil durumlarda doğru müdahalenin önemi anlatılırken, temel ilk yardım uygulamaları hakkında hem teorik hem de uygulamalı bilgiler verildi. Eğitim süresince öğrenciler; bilinç kaybı, boğulma, düşme ve yaralanma gibi durumlarda yapılması gereken ilk müdahaleleri uzman eşliğinde öğrenme fırsatı buldu.
Özel Medikar Hastanesi Checkup Doktoru Dr. Serkan KAHVECİ, ilk yardım bilgisinin toplumun her kesimi için büyük önem taşıdığını belirterek özellikle çocuk yaşlarda kazanılan farkındalığın hayat kurtarıcı olabileceğini ifade etti. Öğrencilerin eğitime gösterdiği yoğun ilgi ve aktif katılım programın verimliliğini artırdı.
Eğitim sonunda öğrenciler, hem öğretici hem de keyifli geçen organizasyon için Medikar Hastanesi’ne teşekkür etti. Özel Medikar Hastanesi, toplum sağlığına katkı sunan sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

