Reklam
Reklam
samsunda 3 ton beyaz kum midyesi sevk edilmek uzereyken ele gecirildi abE9e45n
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da 3 ton beyaz kum midyesi sevk edilmek üzereyken ele geçirildi

SAMSUN (İHA) – Samsun’da düzenlenen 2 başka baskında Çanakkale’ye sevk edilmek üzere hazırlanan yaklaşık 3 ton beyaz kum midyesi ele geçirildi. Sorumlular hakkında 150 bin 280 TL idari ceza uygulandı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ve Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü takımlarınca 6-7 Mart tarihlerinde yasa dışı midye avcılığına yönelik operasyon yapıldı. Operasyonlar kapsamında düzenlenen 2 başka baskında Samsun’dan Çanakkale’ye sevk edilmek üzere hazırlanan yaklaşık 3 ton beyaz kum midyesi (donax trunculus) ele geçirildi. Yapılan incelemelerde, bu çeşit yasa dışı avcılığın Samsun’da birinci sefer yapıldığı tespit edildi. Sorumlular hakkında toplam 150 bin 280 TL idari para cezası uygulanırken, ele geçirilen midyeler doğal hayat alanlarına geri bırakıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü grupları ile deniz polisi, yasaklı tiplerin korunması ve su eserleri avcılığına yönelik denetim faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceklerini söz etti. Deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir su eserleri avcılığı için misal operasyonların devam edeceği de bildirildi.

Deniz ekosistemine büyük tehdit

Beyaz kum midyesi, bilhassa Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında yaygın olarak bulunan, deniz ekosistemi için büyük ehemmiyete sahip bir tıp. Filtre beslenme yoluyla sudaki plankton ve organik hususları süzen bu midyeler, çok ve denetimsiz avcılık nedeniyle tehdit altına girebiliyor. Bu durum sadece midyelerin değil, onlara bağımlı yaşayan öbür deniz canlılarının da ekosistemden olumsuz etkilenmesine yol açabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda bicakli kavga 2 yarali rQXjHLvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.

Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin