Reklam
Reklam
samsunda 3 ton beyaz kum midyesi sevk edilmek uzereyken ele gecirildi abE9e45n
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da 3 ton beyaz kum midyesi sevk edilmek üzereyken ele geçirildi

SAMSUN (İHA) – Samsun’da düzenlenen 2 başka baskında Çanakkale’ye sevk edilmek üzere hazırlanan yaklaşık 3 ton beyaz kum midyesi ele geçirildi. Sorumlular hakkında 150 bin 280 TL idari ceza uygulandı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ve Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü takımlarınca 6-7 Mart tarihlerinde yasa dışı midye avcılığına yönelik operasyon yapıldı. Operasyonlar kapsamında düzenlenen 2 başka baskında Samsun’dan Çanakkale’ye sevk edilmek üzere hazırlanan yaklaşık 3 ton beyaz kum midyesi (donax trunculus) ele geçirildi. Yapılan incelemelerde, bu çeşit yasa dışı avcılığın Samsun’da birinci sefer yapıldığı tespit edildi. Sorumlular hakkında toplam 150 bin 280 TL idari para cezası uygulanırken, ele geçirilen midyeler doğal hayat alanlarına geri bırakıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü grupları ile deniz polisi, yasaklı tiplerin korunması ve su eserleri avcılığına yönelik denetim faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceklerini söz etti. Deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir su eserleri avcılığı için misal operasyonların devam edeceği de bildirildi.

Deniz ekosistemine büyük tehdit

Beyaz kum midyesi, bilhassa Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında yaygın olarak bulunan, deniz ekosistemi için büyük ehemmiyete sahip bir tıp. Filtre beslenme yoluyla sudaki plankton ve organik hususları süzen bu midyeler, çok ve denetimsiz avcılık nedeniyle tehdit altına girebiliyor. Bu durum sadece midyelerin değil, onlara bağımlı yaşayan öbür deniz canlılarının da ekosistemden olumsuz etkilenmesine yol açabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspor 5 magazasini acti NWBVBEpb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsunspor 5. mağazasını açtı

Samsunspor tarafından Atakum’da yapımı tamamlanan yeni Samsunspor FC Store’un açılışı gerçekleştirildi.

Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde hizmete giren Samsunspor FC Store’un açılışında kurdele kesildi. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği mağazada forma, eşofman takımları, bebek giyim ürünleri ve çeşitli spor malzemeleri satışa sunuldu.

Açılışta konuşan Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, Samsunspor’un yalnızca bir futbol takımı olmadığını ifade ederek, “Samsunspor sadece bir futbol takımından ibaret değildir. Şehrimizin en önemli markalarından biri olarak kültüre, sanata, spora, gencine ve yaşlısına dokunmaya çalışan büyük bir kültür yuvasıdır. Akademiden başlayarak gençlerimize spor yapma imkanı sunarken, ‘Bu şehrin çocukları Samsunsporludur’ mottosuyla yeni nesillere Samsunspor ruhunu, aşkını ve sevdasını yansıtmak istiyoruz” dedi.

Atakum’daki mağazanın yeni konsept anlayışıyla hayata geçirildiğini belirten Bilen, “Bu yapı yalnızca bir store özelliği taşımıyor. Kulübümüzün 27 yıl sonra yeniden tanıştığı Avrupa macerasına adeta tekrar yelken açmanın gururunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki hep birlikte nice Avrupa mücadelelerinde bir arada olacağız. Bunun için birlik olmamız, diri kalmamız ve mücadele etmemiz gerekiyor. Samsunspor, mücadele ruhunu içinde barındıran büyük bir camiadır. Hem sahada hem saha dışında mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yeni mağazalarla daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Uğur Aktaş, “Umuyorum ki yarın 5. altın madalyam olacak” Başkan Vekili Bilen, “Ürünlerimizi tanıtma ve kulübümüzün kendi ayakları üzerinde daha güçlü durabilmesini sağlama imkânı bulacağız. Samsunspor’un nesiller boyunca bu şehrin takımı olma özelliğini koruyacağına yürekten inanıyoruz” cümlelerine yer verdi.

“Gazi Parkı’nda da mağaza açılacak”

Açılışta konuşan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ise Samsunspor’un şehir için önemli bir marka olduğunu vurgulayarak, “Samsunspor bizim markamız. Sıradan bir takım değildir. Samsun’u Türkiye’ye tanıtan önemli bir yüzdür. Buradaki mağazanın Samsunspor’a katkı sağlamasını diliyorum. Biz de Gazi Parkı projesini tamamlamak üzereyiz. Orada da güzel bir mağazayı Samsunspor’a kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin