Reklam
Reklam
samsunda 3 ton beyaz kum midyesi sevk edilmek uzereyken ele gecirildi abE9e45n
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da 3 ton beyaz kum midyesi sevk edilmek üzereyken ele geçirildi

SAMSUN (İHA) – Samsun’da düzenlenen 2 başka baskında Çanakkale’ye sevk edilmek üzere hazırlanan yaklaşık 3 ton beyaz kum midyesi ele geçirildi. Sorumlular hakkında 150 bin 280 TL idari ceza uygulandı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ve Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü takımlarınca 6-7 Mart tarihlerinde yasa dışı midye avcılığına yönelik operasyon yapıldı. Operasyonlar kapsamında düzenlenen 2 başka baskında Samsun’dan Çanakkale’ye sevk edilmek üzere hazırlanan yaklaşık 3 ton beyaz kum midyesi (donax trunculus) ele geçirildi. Yapılan incelemelerde, bu çeşit yasa dışı avcılığın Samsun’da birinci sefer yapıldığı tespit edildi. Sorumlular hakkında toplam 150 bin 280 TL idari para cezası uygulanırken, ele geçirilen midyeler doğal hayat alanlarına geri bırakıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü grupları ile deniz polisi, yasaklı tiplerin korunması ve su eserleri avcılığına yönelik denetim faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceklerini söz etti. Deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir su eserleri avcılığı için misal operasyonların devam edeceği de bildirildi.

Deniz ekosistemine büyük tehdit

Beyaz kum midyesi, bilhassa Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında yaygın olarak bulunan, deniz ekosistemi için büyük ehemmiyete sahip bir tıp. Filtre beslenme yoluyla sudaki plankton ve organik hususları süzen bu midyeler, çok ve denetimsiz avcılık nedeniyle tehdit altına girebiliyor. Bu durum sadece midyelerin değil, onlara bağımlı yaşayan öbür deniz canlılarının da ekosistemden olumsuz etkilenmesine yol açabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin