Samsun’da aranan şahısların yakalanmasına yönelik polis tarafından yapılan çalışmalarda 29 kişi yakalandı.
Samsun Emniyet Müdürlüğüne bağlı resmi ve sivil ekipler il genelinde dün ve bugün aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda, uyuşturucu ve 6136 SKM’den 19 yıl 19 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası bulunan 1 kişi, gece vakti silahlı yağma suçundan 14 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası bulunan 1 kişi, uyuşturucu suçundan 5 yıl 8 ay 5 gün hapis cezası bulunan 1 kişi, hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası bulunan 1 kişi, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan 1 kişi, uyuşturucu suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 1 kişi, uyuşturucu suçundan 1 yıl 8 ay, kültür varlıkları bulmak amacıyla kazı ve sondaj yapmak suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezası bulunan 1 kişi ve uyuşturucu suçundan 1 yıl hapis cezası bulunan 1 kişinin de aralarında bulunduğu toplam aranan 29 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslarla birlikte 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği ve 16 adet kesici ve delici alet ele geçirildi.


Samsun’da 29 aranan şahıs polis tarafından yakalandı
Eskipazar Millet Bahçesi hizmete açıldı
Eskipazar ilçesinde yapımı tamamlanan Eskipazar Millet Bahçesi, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.
Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış programına AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Eskipazar Kaymakamı Kübra Ustaoğlu, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, önceki dönem Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Okan Kirman, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış töreninde konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Eskipazar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Millet Bahçesi’nin önemli bir sosyal yaşam alanı olduğunu belirterek, “Hemşehrilerimizin hizmetine sunulan bu güzel eserin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Açılışın ardından vatandaşlarımızla bayramlaşarak Kurban Bayramı’nın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu birlikte yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Millet Bahçesi’ne ismi verilen AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise duygu dolu bir konuşma yaptı. Eskipazar’ın doğup büyüdüğü memleket olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, “Her sokağında hatıram olan güzel ilçemde böyle anlamlı bir esere ismimin verilmesi benim için büyük bir onur ve gurur kaynağı oldu. Bu vefakâr düşünce beni ayrıca duygulandırdı. Başta Belediye Başkanımız Serkan Cıva olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eskipazar’a hizmet etmeye aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt da yaptığı konuşmada, ilçede bayram sevincini vatandaşlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “AK Parti belediyeciliğinin eser ve hizmet anlayışını Eskipazar’da sürdürmeye devam ediyoruz. İlçeye değer katacak Millet Bahçesi’nin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Cıva’dan Vatandaşlara Teşekkür
Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva ise yağışlı havaya rağmen açılış programına yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti. İlçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade eden Cıva, “Daha yaşanılabilir bir Eskipazar için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Açılış programı, vatandaşlarla gerçekleştirilen bayramlaşma ve sohbetlerin ardından sona erdi.

