Samsun’da polis tarafından bir kamyonetin üzerinde 2 ton kum şırlanı diye isimlendirilen kaçak midye ele geçirildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ile Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü gruplarınca yürütülen müşterek çalışma kapsamında, Çarşamba ilçesinde park halindeki bir kamyonette yapılan denetimlerde 2 ton kum şırlanı diye isimlendirilen midye ele geçirildi. Doğal ömrü tehdit eden ve yasa dışı yollarla toplanan midyeler, gruplarca tekrar doğal hayat alanı olan denize bırakıldı.
Kaçak avcılıkla uğraş çerçevesinde, araç şoförüne, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında 37 bin 770 TL idari para cezası ve ayrıyeten alkollü araç kullanmak, ehliyetsiz araç kullanmak ve muayenesiz araçla trafiğe çıkmak cürümlerinden da 13 bin 601 TL de trafik cezası uygulandı.


Samsun’da 2 ton kaçak midye ele geçildi
Doktorlar mangal şenliğinde buluştu
Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Anadolu Hastanesi’nin geleneksel hale getirdiği mangal şenliği, Köseağzı mevkisinde gerçekleştirildi. Hastane yönetimi ve doktorların katıldığı etkinlikte katılımcılar yoğun çalışma temposuna kısa bir ara vererek moral depoladı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda doktorlar ve yönetim kadrosu bir araya gelerek sohbet etme ve kaynaşma fırsatı buldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
Genel Müdür Dr. Evrim Balbaloğlu, etkinliğin önemine değinerek, “Sağlık hizmetlerinde başarının temelinde güçlü bir ekip ruhu yatıyor. Doktorlarımız ve yönetim kadromuzla bir araya geldiğimiz bu tür organizasyonlar, hem moral ve motivasyonumuzu artırıyor hem de çalışma arkadaşlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendiriyor. Yoğun çalışma temposu içerisinde bir araya gelerek güzel vakit geçirmek, kurumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Bu tür etkinlikleri yalnızca geleneksel bir buluşma olarak değil, ekip ruhunu canlı tutan önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık düzenleyerek bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.
Etkinlik gün boyunca devam ederken, katılımcılar hem güzel havanın hem de birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı.

