Samsun’da 160 bin 420 kapsül sentetik ecza ele geçirildi: 1 gözaltı
Samsun’da narkotik polisinin takibi sonucu 160 bin 420 kapsül sentetik ecza ele geçirilirken, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesinde bugün operasyon düzenledi. Operasyonda 160 bin 420 kapsül sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Kısmı öğrencilerinin devir sonu çalışmaları, düzenlenen stantta ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Fakülte binasında gerçekleştirilen standın açılışı Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Suat Altun tarafından yapıldı. Protokol üyeleri, açılış kurdelesinin kesilmesinin akabinde öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı dizaynları inceledi.
Akademik ve idari işçinin yanı sıra çok sayıda öğrencinin de katıldığı aktiflikte, kısmın tasarım anlayışını yansıtan çalışmalar bütüncül bir halde sergilendi.
Serginin birinci kısmında temel tasarım derslerinde hazırlanan doku araştırmaları, yüzey çalışmaları ve kâğıt modellemeler yer aldı. Bu çalışmalar, öğrencilerin dizaynın başlangıç kademelerindeki mefhumi ve hali yetkinliklerini ortaya koydu.
Endüstriyel tasarım stüdyolarında geliştirilen şezlong, vestiyer, narenciye sıkacağı, kulaklık, ambalaj dizaynları ve elektronik eser konseptleri üzere projeler ise standın dikkat çeken kısımlarını oluşturdu. Çalışmalar, fonksiyonellik, ergonomi ve estetik açıdan ziyaretçilerden tam not aldı.
Ziyaretçiler, öğrencilerin üretim kültürünü ve etkileyici fikirlerini bir ortada sunan sergiyi ilgiyle gezdi.