karabuk
İmsak 05:56
Güneş 07:21
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:44
Yatsı 20:03
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
samsunda 120 milyon liralik dere islahi yatirimi zQmCZIdW
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da 120 milyon liralık dere ıslahı yatırımı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Kışla ile Hozan Derelerindeki ıslah çalışmasını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun’da sel ve taşkın riskini azaltmak için 120 milyon liralık dere ıslahı yatırımı yaptıklarını açıkladı.
Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olumsuz etkileri, ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da yaşanıyor. Kentte sel ve su taşkınlarının önüne geçmek isteyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü de alt ve üstyapı yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Bir yandan ilçelerdeki içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarını sürdüren SASKİ, bir yandan da taşkın riski taşıyan çok sayıda dereyi ıslah ediyor.

Taşkın riski ortadan kaldırıldı
Samsun’un İlkadım ilçesinde toplam 2 km uzunluğundaki Kışla ve Hozan Derelerindeki yatırımlarını tamamlayan SASKİ Genel Müdürlüğü, sel sularının bölgede oluşturduğu taşkın riskini ortadan kaldırdı. Bölge, çevreye ve insanlara tehlike oluşturmayacak hale getirildi.

“Durmadan çalışmaya devam”
Dere ıslah projelerine 120 milyon liralık yatırım yapıldığını belirterek çalışmaların önemine değinen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun’umuzu her alanda örnek alınan şehir yapabilmenin gayretiyle canla başla çalışıyoruz. Dere ıslah projeleri de bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz projeler. Bu nedenle risk taşıyan derelerimizi ıslah çalışmalarıyla yeniden dizayn ediyoruz. Kışla ve Hozan Derelerinin ıslahını bitirdik. Atakum’daki Sazak Deresi’ndeki ıslah çalışmasında ise sona gelindi. SASKİ ekiplerimiz, başta merkez ilçelerimiz olmak üzere il genelinde bulunan tüm dereleri belirli periyotlarla sürekli temizlemeye devam ediyor. Böylelikle sel ve taşkın riskini de en aza indirmiş olacağız. Durmadan, yorulmadan şehrimiz için tüm ekiplerimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fefeefeffe
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Şubat, 2026 10:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Valiliği’nden İl Müftülüğüne Ziyaret

Karabük Valisi Oktay Çağatay, kurum ziyaretleri kapsamında Karabük İl Müftülüğünü ziyaret ederek il genelinde yürütülen dini hizmetler ve özellikle Ramazan ayına yönelik faaliyetler hakkında İl Müftüsü Ali Erhun’dan ayrıntılı brifing aldı.

Ramazan Faaliyetleri Değerlendirildi

Ziyarette; Ramazan ayı boyunca camilerde yürütülen irşat faaliyetleri, mukabele programları, teravih namazı düzenlemeleri, vaaz ve sohbet programları, cami hizmetleri ile Kur’an kursları ele alındı.

Ayrıca 4-6 yaş grubu eğitim faaliyetleri, aile ve dini rehberlik hizmetleri, gençlik çalışmaları ile sosyal ve manevi destek faaliyetleri hakkında bilgi verildi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik manevi rehberlik ve sosyal destek çalışmaları da kapsamlı şekilde değerlendirildi.

“Ramazan Birlik ve Dayanışma Ayıdır”

Ziyaret sırasında değerlendirmelerde bulunan Vali Oktay Çağatay, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştiren müstesna bir zaman dilimi olduğunu belirtti.

Vatandaşların bu mübarek ayı huzur ve güven içerisinde idrak edebilmeleri adına yürütülen çalışmaların büyük önem taşıdığını vurgulayan Çağatay, yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Çağatay, İl Müftüsü Ali Erhun başta olmak üzere tüm müftülük personeline teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi. Ziyarete Kerem Süleyman Yüksel de eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin