Samsun’da 11 ayda 19 bin 641 konut satıldı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2023 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 11 ayda 19 bin 641 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2023 yılının ilk 11 ayında Samsun’da 19 bin 641 konut satıldı.

TÜİK, konut satış istatistiklerini açıkladı. Verilere göre Türkiye genelinde Kasım ayında 93 bin 514 konut satıldı. TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü’nün yetki alanında bulunan illerden Samsun’da 2023 Kasım ayında bin 666 konut, Tokat’ta 391 konut, Çorum’da 591 konut ve Amasya’da 337 konut satıldı. Ayrıca civar illerden Ordu’da Kasım ayında 828 konut satılırken, Sinop’ta ise 200 konutun satışı gerçekleşti.

Samsun’da 11 ayda 19 bin 641 konut satıldı

Yılın ilk 11 ayı baz alındığında Samsun’da 2023 Ocak-Kasım aylarında toplam 19 bin 641 konut, Amasya’da 4 bin 412 konut, Çorum’da 6 bin 626 konut, Tokat’ta 4 bin 828 konut, Ordu’da 8 bin 364 konut ve Sinop’ta ise 2 bin 664 konut satışı kayıtlara geçti.

Samsun’da ilçelere göre konut satışı

Samsun’da 2022 yılında toplam 25 bin 349 konut satılmıştı. 2023’ün ilk 11 ayında gerçekleşen konut satışı ise 19 bin 641 adet olarak dikkat çekti. İlçeler konut satış istatistiklerine göre 2022 yılında 19 Mayıs’ta 244, Alaçam’da 101, Atakum’da 10 bin 689, Bafra’da 2 bin 203, Canik’te bin 277, Çarşamba’da bin 327, Havza’da 414, İlkadım’da 6 bin 552, Kavak’ta 163, Ladik’te 41, Salıpazarı’nda 24, Tekkeköy’de 808, Terme’de 507, Vezirköprü’de 309 ve Yakakent’te ise 26 konut satışı gerçekleşmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mustafa gursel biz 7 takimiz orayi birakmamiz lazim hEQ18HXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mustafa Gürsel: “Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Çorum FK maçının ardından, “Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım” dedi.

Trendyol 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Bandırmaspor, deplasmanda Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, önemli bir galibiyet aldıklarını ve bundan sonra play-off hattında kalmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi”

Karşılaşmayı değerlendire Mustafa Gürsel, “Çorum FK son 7 maçını kazanarak buraya geldi. Biz de 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlikle geldik 7. maçımıza. Artık ligin boyu kısaldı. İki takımın da hedefleri var. Dışarıdan baktığımızda bazen Bandırmaspor’un şu andaki konumuna, hedefine bakmıyorlar. İki takım da play-off’un içinde. Çorum’un son çıkışıyla ilk ikide olma şansı vardı. Ama bu lig kolay bir lig değil. Baktığımızda sonuna kadar hangi takımla oynarsak oynayalım ligin başından itibaren böyle. Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi. Biz bugün baktığımızda kendi adımıza güzel bir galibiyet aldık. Ama Çorum da hedefinden hiçbir şey kaybetmedi diye düşünüyorum. İlk iki hedefine ulaşması için yukarıdaki takımların hata yapması lazım. Ama bugünkü maça baktığımızda taktiksel anlamda düşündüklerimizin hepsini sahaya yansıttık. Çünkü Tanque’nin olmaması santrfor anlamında bizi olumsuz etkiledi. Kehinde’nin de oğlu oldu, iki, üç gün önce aramıza katıldı. Ndongala’nın dizinde bir problem vardı, çok az kullanabildik. Oyuncularımız ofansif anlamda, santrforsuz oynama durumu oldu” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu bütün maçlara taşırız”

Ligin kalan kısmındaki tüm maçların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gürsel, “Bu sene her maç kendi içimizde bir şey çözmeye çalışıyoruz. Sistem anlamında ligde çok değişik sistemlerde oynadık. Biz de takım adına değişik bir yıl yaşıyoruz. Son 5 maça geldik. Bugün maçta düşündüklerimiz oldu, uyguladık. Futbol bizden yanaydı. İkinci golü de atabilirdik. İyi durduk, iyi savunma yaptık. Rakibi iyi karşıladık, iyi çıkmaya çalıştık. Golü biz bulduk, biz kazandık. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım. Onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Son 5 maça giriyoruz. Her takım önemli. Biz buradan 3 puan aldık. Buraları son yıllarda oynamaya alışık bir takımız. Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım. Takımımız istiyor, elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeyin garantisi yok. 7. sırada olarak arkamızdan bizi kovalayan takımlar var. Biz sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. İnşallah bizim bu seneki gerçekçi hedefimiz play-off’a girebilmek. Tüm isteğimiz bu. Onu başarırsak ondan sonrası yeni bir kulvar, yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Önemli bir rakipten önemli bir galibiyet aldık. Bunun bilincindeyiz. İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu Sarıyer, ondan sonraki Bodrum ve lig bitine kadar bütün maçlara taşırız. Bunu taşıyamadıktan sonra buradan aldığımız 3 puanın hiçbir anlamı olmaz. Bu bilinçteyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin