Samsun’da 10 yeni okul ve 4 deprem güçlendirme işi devam ediyor - Karabük Haber Postası
samsunda 10 yeni okul ve 4 deprem guclendirme isi devam ediyor uZLhdqaF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 10 yeni okul ve 4 deprem güçlendirme işi devam ediyor

Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın 2022-2027 Yatırım Programı kapsamında Samsun’da yürütülen eğitim yatırımlarında değerli ilerleme kaydediliyor. Vilayet genelinde 10 yeni okul üretimi ve 4 okulda sarsıntı güçlendirme çalışmaları süratle devam ediyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilgilerine nazaran, kent genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 2022-2027 devrine ilişkin 41 proje bulunuyor. Bu projelerin 22’si tamamlanarak hizmete sunulurken, 13 okulun inşaatı sürüyor. Geriye kalan 6 proje için ise ihale süreci devam ediyor. Devam eden yatırımların 5’i anaokulu, 1’i ilkokul, 1’i Anadolu ve fen lisesi, 1’i mesleksel ve teknik Anadolu lisesi, 1’i imam hatip lisesi, 1’i mesleksel teknik atölyesi, 2’si ortaöğretim pansiyonu ve 1’i de spor salonu olduğu belirtildi.

11 okul yıkıldı, 4 okulun zelzele güçlendirmesi devam ediyor

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların deprem riskine karşı güçlendirilmesi hedefiyle alınacak tedbirler ve yatırımların planlanmasına yönelik çalışmalar sonucunda Samsun’da tespit edilen güçlendirilmesi gerekli 123 okul binasından 11 adet okul binasının yıkım kararı verilerek yıkıldı. 112 adet okulun ise proje revize süreçleri tamamlanarak ihaleleri yapıldı ve inşaatlarına başlandı ve 4 adet okulun inşaatları devam ediyor. Bunlardan 108 adet okulun ise zelzele güçlendirme işi tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxx 4
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 15:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Belediyesine araç desteği

Türkiye Belediyeler Birliği, Yenice Belediyesi’ne belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir kamyonet hibe etti. Türkiye genelindeki yaklaşık 1.400 belediye arasından yalnızca 95 belediyeye sağlanan araç desteğinden Yenice Belediyesi de yararlandı.

Hibe edilen kamyonet, ilçenin hizmet kapasitesini artırarak özellikle temizlik, bakım, onarım ve altyapı çalışmalarında belediye ekiplerine aktif katkı sunacak.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ilçenin ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Yenice’mizin her alanda gelişmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İmkanlarımızı artırmak, hizmet kalitemizi yükseltmek adına girişimlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği’nden hibe olarak aldığımız bu aracın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere, başta Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olmak üzere herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin