karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
samsunda 10 yeni okul ve 4 deprem guclendirme isi devam ediyor uZLhdqaF
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da 10 yeni okul ve 4 deprem güçlendirme işi devam ediyor

Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın 2022-2027 Yatırım Programı kapsamında Samsun’da yürütülen eğitim yatırımlarında değerli ilerleme kaydediliyor. Vilayet genelinde 10 yeni okul üretimi ve 4 okulda sarsıntı güçlendirme çalışmaları süratle devam ediyor.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilgilerine nazaran, kent genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 2022-2027 devrine ilişkin 41 proje bulunuyor. Bu projelerin 22’si tamamlanarak hizmete sunulurken, 13 okulun inşaatı sürüyor. Geriye kalan 6 proje için ise ihale süreci devam ediyor. Devam eden yatırımların 5’i anaokulu, 1’i ilkokul, 1’i Anadolu ve fen lisesi, 1’i mesleksel ve teknik Anadolu lisesi, 1’i imam hatip lisesi, 1’i mesleksel teknik atölyesi, 2’si ortaöğretim pansiyonu ve 1’i de spor salonu olduğu belirtildi.

11 okul yıkıldı, 4 okulun zelzele güçlendirmesi devam ediyor
Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların deprem riskine karşı güçlendirilmesi hedefiyle alınacak tedbirler ve yatırımların planlanmasına yönelik çalışmalar sonucunda Samsun’da tespit edilen güçlendirilmesi gerekli 123 okul binasından 11 adet okul binasının yıkım kararı verilerek yıkıldı. 112 adet okulun ise proje revize süreçleri tamamlanarak ihaleleri yapıldı ve inşaatlarına başlandı ve 4 adet okulun inşaatları devam ediyor. Bunlardan 108 adet okulun ise zelzele güçlendirme işi tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediye baskani tanju ozcan tutuklandi 5Q9EjUwK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı

Bolu Belediyesine yönelik yürütülen irtikap soruşturması kapsamında mahkemeye tutuklama talebiyle sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklandı. Bolsev Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Ali Sarıyıldız ev hapsi cezası aldı.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kamu görevlisinin görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak kendisine ya da başkasına haksız menfaat sağlamaya zorlaması olarak tanımlanan irtikap suçu kapsamında operasyon başlatılmıştı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 28 Şubat sabahı 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Savcılık talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan, Bolsev Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sarıyıldız, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ekrem Serin, Belediye Meclis Üyesi Buse Özkan, Belediye Meclis Üyesi Cahit Görüş, İmar Müdürü Sinan Pekcan, İmar çalışanı Yasin Bargaç, İtfaiye Müdürü (eski İnsan Kaynakları Müdürü) Mehmet Ağan, eski Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz, eski Yazı İşleri Müdürü Tahsin Arslan, eski Belediye Meclis Üyesi ve eski Bolu Bel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Temel yer alıyordu.

Sabah adliyeye getirildiler
Bolu İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde 2 gün süren ifade işlemleri tamamlandı. 13 kişi, sabahın erken saatlerinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Bolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Tanju Özcan tutuklandı
Bolu Adliyesi’ndeki savcılıkta ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tanju Özcan, Ali Sarıyıldız ve Süleyman Can tutuklama talebiyle, Bolu Belediyesi yönetiminden ve bağlantılı kurum temsilcilerinden 10 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklandı. Ayrıca Bolsev Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Belediye Meclis Üyesi Ali Sarıyıldız ev hapsi cezası aldı. Diğer 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından cezaevine sevk edilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin