Samsun’a savunma sanayi lisesi - Karabük Haber Postası
samsuna savunma sanayi lisesi ST5rkiGE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’a savunma sanayi lisesi

Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Başkanı Halit Doğan, Çarşamba’da Makine Kimya Sanayisi A.Ş.(MKE) fabrikasının ardındaki lisenin “MKE Lisesi” haline getirileceğini açıkladı.

“Samsun Akademik Meslek Tanıtım Günleri”, Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Hedefli Salon’da başladı. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Akademik Odalar Birliği iş birliğinde düzenlenen aktifliğin açılış merasimi yapıldı. 22 oda ve 3 kurumun katkılarıyla 3 gün sürecek aktiflikte, gençler stantlar aracılığıyla meslekler hakkında bilgi alacak.

Programın açılışında konuşan Samsun Akademik Odalar Birliği Periyot Lideri Akın Ömür, Samsun’da birincisi düzenlenen Akademik Meslek Tanıtım Günleri’nin gençlerin meslek seçiminde ve gelecek planlamasında kıymetli bir rol üstleneceğini belirterek, 3 gün boyunca sürecek etkinliklere tüm öğrencileri davet ettiklerini söyledi.

“Samsun’un evlatları Samsun’da aradığı tüm imkanları bulsun”

Tanıtım günlerinde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise Samsun’un geçmişi kadar geleceğinin de parlak olması gerektiğini vurguladı. Lider Halit Doğan konuşmasında Samsun’un yatırım açısından değerli bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, “Samsun geçmişiyle gurur duyulan bir kent. Biz istiyoruz ki geleceği de sizlerin sayesinde gurur duyulan bir kent olsun. Samsun’un evlatları, Samsun’da aradığı tüm imkanları bulsun. İş bulsun, aş bulsun, aradığı konforlu hayatı burada yakalasın istiyoruz. Organize sanayi bölgelerimizin sayısını artırıyoruz. Milletlerarası yatırımcıların kentimize gelmesiyle ilgili değerli bir eşikteyiz. Çarşamba’da MKE kıymetli bir fabrikanın temelini atıyor. Gerisinde bir lise inşaatı devam ediyor. Evvel OSB’nin istihdam gereksinimini karşılasın diye başlanmıştı ancak tahminen ileride bu okul ’MKE Lisesi’ olarak hayata geçecek. Samsun’umuza, evlatlarımıza yakışır hoş okullar yapmayı dilek ediyoruz” dedi.

Samsun’un hem Uzak Doğu’dan otomotiv firmaları hem de savunma endüstrisi yatırımları açısından ilgi gördüğünü söz eden Lider Doğan, “Burada en çok gençlerimize güveniyoruz. Gençliğinize ve çalışkanlığınıza olan inancımızla bu yatırımları gerçekleştiriyoruz” sözlerini kullandı.

Tanıtım günlerinin gençlere gelecek açısından değerli kazanımlar elde ettireceğine de vurgu yapan Lider Doğan, “Bugün akademik odalarımızla bir arada geleceğinizde hangi meslekler sizin için değerli olur? Siz hangi meslekler sizin için daha uygun? Siz hangi mesleklere daha uygunsunuz tanıma, büyüklerinizle konuşma, büyüklerinizin sizleri tanıması, sizlerin onları tanıması için çok kıymetli bir aktiflik. Samsun’da birincisini yapıyoruz. Emek veren herkese hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Program, açılış konuşmalarının akabinde stantların gezilmesi ile devam ederken, aktifliklerin 3 gün boyunca süreceği belirtildi. Programa ayrıyeten Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Ağar, Samsun Baro Lideri Pınar Gürsel Yıldıran, meslek odalarının temsilcileri ve davetliler ile öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basin karti12
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Nisan, 2026 17:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Basın Kartı Resmi Kimliktir: Çiftçi’den Kolluk Kuvvetlerine Net Talimat

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, basın kartının resmi kimlik niteliğine ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak, kolluk kuvvetlerine yönelik dikkat çeken bir talimat verdi.

Bakan Çiftçi, basın kartının yalnızca mesleki bir belge değil, aynı zamanda resmi kimlik belgesi olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken herhangi bir mağduriyet yaşamaması gerektiğinin altını çizdi.

Basın Kartı Resmi Kimlik Statüsünde

Açıklamada, basın kartının gazetecilere mesleki faaliyetlerini yürütürken çeşitli yetki ve kolaylıklar sağladığı belirtilirken, bu kartların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verildiği ifade edildi.

13 Ekim 2022 tarihinde Basın Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle birlikte basın kartının “resmi nitelikte bir kimlik belgesi” olduğunun açıkça hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Tüm Kurumlar Tarafından Geçerli

Basın Kartı Yönetmeliği’ne de dikkat çekilen açıklamada, basın kartlarının tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilmesi gereken bir kimlik belgesi olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda basın kartlarının kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik olarak kullanılabileceği ifade edildi.

Kolluk Kuvvetlerine Açık Talimat

Bakan Çiftçi, usulüne uygun şekilde düzenlenmiş basın kartını ibraz eden kişilerden kolluk birimleri tarafından ayrıca bir kimlik belgesi talep edilmemesi gerektiğini belirtti.

Açıklama, sahada görev yapan gazeteciler açısından önemli bir güvence olarak değerlendirilirken, basın özgürlüğü ve kamusal denetim açısından da kritik bir adım olarak yorumlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin