Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2023 08:00 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’a karavancı akını

Yaz aylarında Samsun karavancıların akınına uğruyor. Bilhassa Atakum kıyısını dolduran karavancılar denizin keyfini çıkarıyor.

Türkiye’nin farklı kentlerinde Samsun’a gelen karavan tutkunları gerek belediyelerin karavan parklarında gerekse Atakum kıyısına park ederek konaklıyor. Bilhassa Atakum’un kıyı şeridinin uzun olması ve sunulan imkanlardan ötürü Samsun’u tercih ettiklerini söz eden karavancılar, çok hoş vakit geçirdiklerini söyledi.

Samsun çok hoş bir şehir

Samsun’a karavanı ile gelen İstek Kuruca, “15 yıldır burada yaşıyorum ve çok hoş bir kent. Atakum’un esasen çok uzun ve hoş bir kıyıya var. Türkiye’nin bence sayılı kıyılarından biri. Tertemiz, çok düzgün kullanılan, belediyenin çeşitli tertiplerinin olduğu, lavabo ve duşların bulunduğu, insanların rahatça güneşleneceği yerlerin olduğu hoş bir kıyı. Biz de bunun için buradayız. Belediyemizin bize verdiği tüm imkanları en sonuna kadar kullanıyoruz lakin bir kadro eksikliklerimiz var. Mesela kamusal alanı kullanamama üzere bir önlem alınıyor. Bununla ilgili biraz tedirginiz ve birinci bunun çözülmesini isteriz” dedi.

“Geniş bir kıyısı var”

Karavancı Emre Şentürk, “Biz Samsun’u seviyoruz. Benim öğrencilik şehrimdir. Karavancı olmaya bayağı öncesinden heves ediyorduk. Yapabilir miyiz diye başımızda soru işaretleri vardı lakin bir cesaretlendik. 1 aylık karavancıyım. Büyüklerimin yardımlarıyla meselelerimizi da aştık. Samsun uzun bir kıyıya sahip. O yüzden herkese yetebilecek bir durumda. Bireylerin birbirleri ile iç içe olmasını engelleyecek bir deniz kenarı var. Belediye sunduğu imkanlar, plajlar, tuvaletler, duş yerleri çok pak durumda. Bu yüzden Samsun’u seçtik” diye konuştu.

Karavancılar tatilin keyfini çıkarmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun polisi uyardi hediye kazandiniz borcunuz var tuzagina dikkat PnDpvwJn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun polisi uyardı: “Hediye kazandınız”, “Borcunuz var” tuzağına dikkat

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Kentin en yoğun bölgesinde sahaya inen ekipler, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtarak dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Dağıtılan broşürlerde; internet üzerinden araç, ev ve arsa alım-satımlarında dikkat edilmesi gereken kurallar, online alışverişte güvenli site kullanımının önemi ve sahte ilanlara karşı uyarılar yer aldı. Ayrıca oto kiralama işlemlerinde sahte internet sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Ekipler, özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderilen linklere karşı temkinli olunması gerektiğini belirterek, “Hediye kazandınız”, “borcunuz var” gibi ifadelerle para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Sahte icra takibi mesajlarıyla vatandaşların korkutulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

Broşürlerde ayrıca kendisini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da altın talep eden kişilerin dolandırıcı olduğu belirtilirken, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan bu şekilde talepte bulunmayacağı hatırlatıldı.

“Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı” başlığı altında ise vatandaşlara; saygılı iletişim kurmaları, şüpheli içeriklere karşı sorgulayıcı yaklaşmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde uyarılar yapıldı.

Yetkililer, dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini belirterek, vatandaşların bilinçli hareket etmelerinin bu tür suçların önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin