Samsun’a FİFA standartlarında 2 futbol alanı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’a FİFA standartlarında 2 futbol alanı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesine FIFA standardında 2 futbol alanı kazandırıyor. 500 kişi seyirci kapasiteli Kurupelit Futbol Alanı ve 706 kişi seyirci kapasiteli Çobanözü Futbol Alanı inşaatında fiziki gerçekleşme yüzde 25’e ulaştı.

Atakum’un Büyükoyumca Mahallesi’nde 1695 metrekarelik alanda inşa edilen 500 kişi seyirci kapasiteli FIFA standardındaki Kurupelit Futbol Alanı inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor. İdman alanı, soyunma odası, hakem ve antrenör odaları, depolar ve 140 araçlık otoparkın yer aldığı projenin yüzde 25’i tamamlandı. 151 milyon 476 bin TL bütçeli projenin 2024 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesinde FIFA standartlarında bir futbol alanını da Çobanözü Mahallesi’ne kazandırıyor. 706 kişi seyirci kapasiteli Çobanözü Futbol Alanı, 2 bin 950 m2 alanda inşa ediliyor. Tesis; sentetik futbol alanı, tribün alanı, kafe, antrenör odaları, soyunma odaları ve fitness salonundan oluşuyor. Çalışmaların sürdüğü projede fiziki gerçekleşme yüzde 25’e ulaştı.

“Spora çok ehemmiyet veriyoruz”

Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Spora çok kıymet veriyoruz. Alanlar, spor salonları inşa ediyor, atletlerimize her alanda takviye veriyoruz. Bu kent bir spor kenti. Biz de var olan potansiyeli artırmak ismine alanlar inşa ediyoruz. Atakum ilçemize de 2 saha kazandırıyoruz. Alanlar FİFA standartlarında. Gençlerimiz, çocuklarımız o alanlarda kendini geliştirecek, yetiştirecek. Amatör sporumuzun saha sorunu olmayacak. Proje inşaatlarımız devam ediyor. En kısa vakitte tamamlayarak bu kentin hizmetine sunacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin