Samsun’a beklenen kar geldi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
samsuna beklenen kar geldi LkBF1Ah2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’a beklenen kar geldi

Samsun merkeze yılın birinci kar yağışı düştü. Vatandaşlar kar yağışını sevinçle karşıladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından günler öncesinde yapılan kar yağışı kestirimi bugün sabah saatlerinde gerçeğe dönüştü. Günün birinci ışıkları ile birlikte tesirli olmaya başlayan kar taneleri kısa mühlet içerisinde kentin merkez ilçelerinden İlkadım’ı beyaza bürüdü. Ağır kar yağışı nedeniyle otobüsler ve servis araçları gitmekte zorlanırken, ulaşımda aksamalar yaşandı. Birtakım araçlar dik yokuşlardan çıkamazken, vatandaşlar ise yolda yürümekte zorlandı.

Bu yıl birinci kere kar gören vatandaş, “Merkez ilçelerinden Atakum’dan İlkadım’a geldim. Burada kar yağışını görünce çok şaşırdım. Zira Atakum’da kar yoktu. Beklediğimiz kar sonunda geldi. Bu kış birinci kez merkeze kar yağdı. Çocuklar için de çok sevindik. Aylardır kar yağışı bekliyorlardı. ‘Kar ne vakit yağacak’ deyip duruyorlardı. Onlar için de farklı keyifli olduk” dedi.

Şehir merkezinde yeni yılın birinci karının yağmasını kıymetlendiren öbür vatandaşlar ise uzun vakittir Samsun’a kar beklediklerini, yağan karla bir arada memnun olduklarını söylediler.

MGM, Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının Pazar gününe kadar tesirli olmasını kestirim ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vavava
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Turizm Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Karabük İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu, Vali Oktay Çağatay başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıda, Karabük’ün turizm potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi, sürdürülebilir turizm anlayışının güçlendirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ustaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Alan Başkanı Cemil Belder ile ilgili kamu kurumlarının yöneticileri, turizm sektörü temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Oktay Çağatay, Karabük’ün sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerin turizm açısından önemli bir potansiyel sunduğunu vurgulayarak, bu potansiyelin etkin tanıtım ve kurumlar arası iş birliğiyle daha ileri taşınmasının önemine dikkat çekti.

Toplantı, turizm alanında yürütülecek çalışmalarda kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin