Samsun’a beklenen kar geldi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
samsuna beklenen kar geldi LkBF1Ah2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’a beklenen kar geldi

Samsun merkeze yılın birinci kar yağışı düştü. Vatandaşlar kar yağışını sevinçle karşıladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından günler öncesinde yapılan kar yağışı kestirimi bugün sabah saatlerinde gerçeğe dönüştü. Günün birinci ışıkları ile birlikte tesirli olmaya başlayan kar taneleri kısa mühlet içerisinde kentin merkez ilçelerinden İlkadım’ı beyaza bürüdü. Ağır kar yağışı nedeniyle otobüsler ve servis araçları gitmekte zorlanırken, ulaşımda aksamalar yaşandı. Birtakım araçlar dik yokuşlardan çıkamazken, vatandaşlar ise yolda yürümekte zorlandı.

Bu yıl birinci kere kar gören vatandaş, “Merkez ilçelerinden Atakum’dan İlkadım’a geldim. Burada kar yağışını görünce çok şaşırdım. Zira Atakum’da kar yoktu. Beklediğimiz kar sonunda geldi. Bu kış birinci kez merkeze kar yağdı. Çocuklar için de çok sevindik. Aylardır kar yağışı bekliyorlardı. ‘Kar ne vakit yağacak’ deyip duruyorlardı. Onlar için de farklı keyifli olduk” dedi.

Şehir merkezinde yeni yılın birinci karının yağmasını kıymetlendiren öbür vatandaşlar ise uzun vakittir Samsun’a kar beklediklerini, yağan karla bir arada memnun olduklarını söylediler.

MGM, Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının Pazar gününe kadar tesirli olmasını kestirim ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticaretinde dolandiricilik supheli otelde yakalandi WXYEHSIW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticaretinde dolandırıcılık: Şüpheli otelde yakalandı

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, aynı şahsın farklı tarihlerde çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkarken, şüpheli şahıs jandarma ekiplerince kaldığı otelde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42) şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 adet büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S., G.E.’ye 290 bin TL karşılığında sattığı 2 büyükbaş hayvanın parasını banka hesabına gönderilmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüpheli G.E.’nin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin