Reklam
Reklam
samsuna beklenen kar geldi LkBF1Ah2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’a beklenen kar geldi

Samsun merkeze yılın birinci kar yağışı düştü. Vatandaşlar kar yağışını sevinçle karşıladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından günler öncesinde yapılan kar yağışı kestirimi bugün sabah saatlerinde gerçeğe dönüştü. Günün birinci ışıkları ile birlikte tesirli olmaya başlayan kar taneleri kısa mühlet içerisinde kentin merkez ilçelerinden İlkadım’ı beyaza bürüdü. Ağır kar yağışı nedeniyle otobüsler ve servis araçları gitmekte zorlanırken, ulaşımda aksamalar yaşandı. Birtakım araçlar dik yokuşlardan çıkamazken, vatandaşlar ise yolda yürümekte zorlandı.

Bu yıl birinci kere kar gören vatandaş, “Merkez ilçelerinden Atakum’dan İlkadım’a geldim. Burada kar yağışını görünce çok şaşırdım. Zira Atakum’da kar yoktu. Beklediğimiz kar sonunda geldi. Bu kış birinci kez merkeze kar yağdı. Çocuklar için de çok sevindik. Aylardır kar yağışı bekliyorlardı. ‘Kar ne vakit yağacak’ deyip duruyorlardı. Onlar için de farklı keyifli olduk” dedi.

Şehir merkezinde yeni yılın birinci karının yağmasını kıymetlendiren öbür vatandaşlar ise uzun vakittir Samsun’a kar beklediklerini, yağan karla bir arada memnun olduklarını söylediler.

MGM, Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının Pazar gününe kadar tesirli olmasını kestirim ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda sel ve heyelan m7vr43Db
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’da sel ve heyelan

Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.

İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.

Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.

Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin