Samsun merkeze yılın birinci kar yağışı düştü. Vatandaşlar kar yağışını sevinçle karşıladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından günler öncesinde yapılan kar yağışı kestirimi bugün sabah saatlerinde gerçeğe dönüştü. Günün birinci ışıkları ile birlikte tesirli olmaya başlayan kar taneleri kısa mühlet içerisinde kentin merkez ilçelerinden İlkadım’ı beyaza bürüdü. Ağır kar yağışı nedeniyle otobüsler ve servis araçları gitmekte zorlanırken, ulaşımda aksamalar yaşandı. Birtakım araçlar dik yokuşlardan çıkamazken, vatandaşlar ise yolda yürümekte zorlandı.
Bu yıl birinci kere kar gören vatandaş, “Merkez ilçelerinden Atakum’dan İlkadım’a geldim. Burada kar yağışını görünce çok şaşırdım. Zira Atakum’da kar yoktu. Beklediğimiz kar sonunda geldi. Bu kış birinci kez merkeze kar yağdı. Çocuklar için de çok sevindik. Aylardır kar yağışı bekliyorlardı. ‘Kar ne vakit yağacak’ deyip duruyorlardı. Onlar için de farklı keyifli olduk” dedi.
Şehir merkezinde yeni yılın birinci karının yağmasını kıymetlendiren öbür vatandaşlar ise uzun vakittir Samsun’a kar beklediklerini, yağan karla bir arada memnun olduklarını söylediler.
MGM, Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının Pazar gününe kadar tesirli olmasını kestirim ediyor.


0
Samsun’a beklenen kar geldi
0
0
Amasya’da köy yolunda heyelan
Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

