Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2024 00:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’a 2023 yılında 504 milyon TL’lik orman yatırımı

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun’a 2023 yılında toplam 504 milyon 396 bin TL’lik yatırım yapıldı.
Bölge müdürlüğünün Samsun’daki toplam proje sayısı 91. Bu projelerin 33’ü inşaat, 49’u orman, 3’ü hayvancılık ve 6’sı da diğer kamu hizmetlerini kapsıyor. Projelerin toplam tutarı 522,5 milyon TL. Bu projeler için 2023 yılında harcanan miktar ise 504 milyon 396 bin TL.
Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Projesi kapsamında bakım programında yer alan 447 hektar alanın 385 hektar alanlık kısmında bakım çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca 155 hektar alanlık kısımda da erozyon kontrolü bakımı yapıldı. Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Projesi çerçevesinde de toplam 2 milyon 237 bin 210 adet fidan üretilirken, 900 bin adet fidanının da bakımı tamamlandı. 134 değişik türde üretilen fidanları Türkiye’nin 81 vilayetindeki ormanlara gönderildi.
Orman Köylülerinin Kalkındırılması Destekleme Projesi ile süt sığırcılığı, traktörle üretim geliştirme, motorlu testere, arıcılık ve tambur projeleri çerçevesinde 131 aileye 8 milyon 869 bin TL’lik kredi desteği sağlandı.
Samsun’un Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan 2023’te yaklaşık 225 kilo trüf mantarı toplandı. İl genelinde 40 bin dekar kestane ormanında yaklaşık 400 ton üretim yapılırken, orman köylüsü bundan 2,4 milyon TL gelir sağladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
umke personellerine zorlu arazi egitimi DjmJxges
 Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

UMKE personellerine zorlu arazi eğitimi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi Koordinasyonunda Çaycuma Sipahiler Köyü ve Kdz.Ereğli Karakavuz Köylerinde Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibinde görev yapan personellere defansif sürüş eğitimi verildi.
İl Sağlık Müdürlüğü Acil sağlık Hizmetleri Birimi tarafından verilen eğitimi Alaplı 1 Nolu acil sağlık hizmetleri istasyonunda çalışan ve aynı zamanda Batı Karadeniz (Off Road) Şampiyonu olan Paramedik Barkın Civak tarafından verildi. Bu eğitimde UMKE personellerine engebeli, karlı ve çamurlu araç hakimiyeti, zincir takma, vinç kullanma arazi sürüş teknikleri, 4 x 4 arazi şanzımanı gibi konularda teorik ve uygulamalı olarak eğitimler geniş kapsamlı olarak verildi.
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün de "Acil Sağlık Hizmetleri UMKE de görev alan personellerimizin her türlü doğal afetlere ve olaylara hazır olması için bu tür eğitimlerimizi periyodik aralıklarla sürdürmekteyiz. Bundan sonra da personellerimize hizmet içi eğitimlerimiz teorik ve uygulamalı bir şekilde devam edecektir" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin