Samsun ve çevresine fırtına uyarısı - Karabük Haber Postası
samsun ve cevresine firtina uyarisi 41g7h5Ev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mart, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun ve çevresine fırtına uyarısı

SAMSUN (İHA) – Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Samsun ve etraf vilayetlerde kuvvetli rüzgar ile fırtına ikazında bulundu.

Bölge Kestirim ve İhtar Merkezi’nden yapılan Orta Karadeniz’de kuvvetli rüzgar ve kısa vadeli fırtına başlıklı bilgilendirmede, “Yapılan son değerlendirmelere nazaran; bölgemiz genelinde güney ve güney batılı (Lodos) esen rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren Ordu’nun iç kısımları ile Tokat etraflarında, yarın sabah saatlerinden itibaren ise Amasya, Çorum etrafları ile Samsun, Sinop ve Kastamonu’nun iç ve yüksek kısımlarında mahallî olarak kuvvetli rüzgar ve kısa periyodik fırtına (50-80 km/saat), Tokat etrafları ile Ordu’nun yükseklerinde yer yer fırtına (80-90 km/saat) kuvvetinde eseceği iddia ediliyor. Fırtınanın Salı günü sabah saatlerinde tesirini kaybetmesi bekleniyor. Yaşanabilecek aksiliklere (Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, toz savrulması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi) karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir” tabirleri kullanıldı.

Uyarıda, olası riskler ise ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç yahut direklerin devrilmesi olarak belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yanik kokusu itfaiye ekiplerini harekete gecirdi wzGGhr5e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yanık kokusu itfaiye ekiplerini harekete geçirdi

Bolu’da vatandaşların sokakta aldığı yanık kokusu itfaiye ekiplerini harekete geçti. Yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Tabaklar Mahallesi Güzey Sokak üzerindeki vatandaşlar yoğun bir yanık kokusu aldı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine adrese itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, iş merkezi ve çevredeki binalarda detaylı inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde herhangi bir yangın ya da olumsuz duruma rastlanmadı. Ekipler, incelemelerin ardından olay yerinden ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin