Samsun ve çevresine fırtına uyarısı - Karabük Haber Postası
samsun ve cevresine firtina uyarisi 41g7h5Ev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mart, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun ve çevresine fırtına uyarısı

SAMSUN (İHA) – Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Samsun ve etraf vilayetlerde kuvvetli rüzgar ile fırtına ikazında bulundu.

Bölge Kestirim ve İhtar Merkezi’nden yapılan Orta Karadeniz’de kuvvetli rüzgar ve kısa vadeli fırtına başlıklı bilgilendirmede, “Yapılan son değerlendirmelere nazaran; bölgemiz genelinde güney ve güney batılı (Lodos) esen rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren Ordu’nun iç kısımları ile Tokat etraflarında, yarın sabah saatlerinden itibaren ise Amasya, Çorum etrafları ile Samsun, Sinop ve Kastamonu’nun iç ve yüksek kısımlarında mahallî olarak kuvvetli rüzgar ve kısa periyodik fırtına (50-80 km/saat), Tokat etrafları ile Ordu’nun yükseklerinde yer yer fırtına (80-90 km/saat) kuvvetinde eseceği iddia ediliyor. Fırtınanın Salı günü sabah saatlerinde tesirini kaybetmesi bekleniyor. Yaşanabilecek aksiliklere (Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, toz savrulması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi) karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir” tabirleri kullanıldı.

Uyarıda, olası riskler ise ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç yahut direklerin devrilmesi olarak belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin