Reklam
Reklam
samsun tsodan avrupa yenilikcilik konseyi hizlandirici programi egitimi HKRqpqhG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Samsun TSO’dan “Avrupa Yenilikçilik Konseyi Hızlandırıcı Programı” eğitimi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, ODTÜ Teknokent iş birliğiyle, iş dünyasının temsilcilerine yönelik Avrupa Yenilikçilik Kurulu Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi.

STSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, Oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, Orta Doğu Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle, Avrupa Yenilikçilik Kurulu Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi. Yılın birinci eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan ODTÜ Teknokent EEN2EIC Sorumlusu Hakan Keskin, ‘EIC Accelerator Programı ve müracaat süreçleri’, ‘destek bilgilendirme’, ‘mülakat aşaması’ ve ‘iyi uygulama örnekleri’ hakkında sunum yaptı.

Düzenlenen eğitimin değerine işaret eden STSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği üzere odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir ortaya geliyoruz. Yılın birinci eğitimi de bunlardan biri. İştirakçiler düzenlediğimiz eğitimle birlikte Avrupa’da yenilikçi projelerini desteleyecek fırsatları keşfetme fırsatı buldu. EIC Accelerator programı, yüksek riskli ve yenilikçi projelere sahip KOBİ’lere ve girişimcilere finansal takviye sağlar. Bilhassa, pazar oluşturabilecek yahut büyük ölçekte dönüştürücü tesir oluşturabilecek yenilikler geliştiren şirketlere odaklanır. Programın maksadı teknolojik yahut iş modeli olarak yenilikçi projelerin pazarla buluşmasını sağlayıp, radikal teknolojilerin ticarileştirilmesi, erken evre projelerde finansal risklerin azaltılmasına yardımcı olup risklerin azaltılması ve KOBİ’lerin global pazardaki rekabet gücünü arttırmaktır. Dal sonlandırılması bulunmayan EIC Accelerator programı kapsamında prototip geliştirme, test, doğrulama ve pilot projeler üzere faaliyetler için finansman, sermaye takviyesi, danışmanlar ve mentörler tarafından rehberlik ve potansiyel iş ortaklarına ve yenilikçi ekosistem aktörlerine erişim dayanağı sağlanmaktadır. Yıl boyunca değişik başlıklardaki eğitimlerle üyelerimizle bir ortaya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin